La Nit del Turisme 2018 destaca la importància de la innovació i la qualitat per créixer

La Diputació de Tarragona ha celebrat la 28a Nit del Turisme a la Tarraco Arena Plaça

La Nit del Turisme de la Costa Daurada i de les Terres de l’Ebre s’ha celebrat, per primera vegada, a la Tàrraco Arena Plaça de Tarragona. Així, la 28a edició d’aquest acte organitzat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha aplegat el sector i ha destacat la importància de la qualitat, la innovació i l’especialització com a factors clau en el creixement turístic, així com en la fidelització dels visitants i en el manteniment de la fortalesa del sector.

L’acte ha comptat amb la participació de la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Angels Chacón i del president del Patronat de Turisme de la Diputació, Martí Carnicer. També hi ha assistit els representants de diverses entitats i empreses turístiques de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

El president de la Diputació, Josep Poblet, ha indicat que «la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre són destinacions conegudes i reconegudes, solvents i consolidades», destacant que «sector públic i privat treballem plegats perquè sigui així». Poblet ha afegit que «la manera de treballar-hi ja incorpora valors com la qualitat, la innovació i la competitivitat, factors que són clau per al futur». Martí Carnicer, per la seva part, ha valorat l’últim exercici com a positiu, indicant que «la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre han estat referent del turisme internacional i estatal, en el marc d’una tendència a l’alça en els darrers anys».

 

Les autoritats presents en la Nit del Turisme al Tarraco Arena de Tarragona
Les autoritats presents en la Nit del Turisme al Tarraco Arena de Tarragona | Àngel Ullate

 

5,9 milions de turistes han fet 21,3 milions de pernoctacions

Enguany s’han assolit 21,3 milions de pernoctacions a les nostres comarques, generades per 5,9 milions de turistes. Són les dades de l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya que s’han fet públiques durant la 28a Nit del Turisme. Aquesta xifra de pernoctacions representa un descens del 2,2% global respecte l’exercici anterior durant el mateix període. Ara bé, el nombre total de turistes ha millorat en comparació al 2017 i ha pujat un 5,1% a la Costa Daurada i un 4,4% a les Terres de l’Ebre.

Respecte la procedència dels turistes que visiten la Costa Daurada i l’Ebre, enguany s’han incrementat els britànics, que representen un 11,3% del total. Ara bé, França encapçala la llista de països, amb un 11,9%. Tot i que els turistes provinents d’Irlanda i Alemanya també s’han incrementat lleugerament, però el tercer país emissor és Rússia, amb un 6,2%.Pel que fa als Països Baixos, hi ha hagut un petit descens de 3 dècimes, passant de representar el 6,2% l’any 2017, a un 5,9% el 2018.

Les millors imatges de la Nit del Turisme 2018 a la Tarraco Arena Plaça

Un 91% més de creueristes que l’any passat

Bones notícies per l’Aeroport de Reus i el Port de Tarragona. L’aeroport ha aconseguit els 1.021.142 passatgers fins al mes d’octubre, un 1,5% més respecte el mateix període de l’any passat. Aquest augment és gràcies a les noves operatives com easyJet, Brussels Airlines o Aurinko Estònia, o l’augment d’altres com Transvia, Coral Travel, Sunway Travel o Jet2.com. D’altra banda, al Port de Tarragona la xifra de creuers ha augentat un 54% i el nombre de creueristes ha sigut de 98.126, un 91% més que el 2017.

 

Gran expectació en la 28a Nit del Turisme al Tarraco Arena de Tarragona
Gran expectació en la 28a Nit del Turisme al Tarraco Arena de Tarragona | Àngel Ullate

 

Dos projectes turístics de Cambrils i Figuerola del Camp, premiats

En aquesta 28a Nit del Turisme, el Patronat de Turisme de la Diputació ha lliurat el Premi Costa Daurada a la companyia aèria britànica Jet2.com, per la seva trajectòria a la demarcació, i en especial a l’Aeroport de Reus, on del 2011 al 2018 ha passat d’operar d’una a nou rutes.

Pel que fa als Premis Jordi Cartanyà, han anat a mans de tres iniciatives de promoció turística. Per una banda, en la categoria de litoral s’ha premiat a Bulat Improve Goals SL per la plataforma de comunicació «I Costa Daurada i Terres de l’Ebre», que combina de manera creativa una revista anual i en cinc idiomes, un programa de ràdio setmanal i Internet, amb la revista en digital i una agenda d’esdeveniments.

Un altre premi se l’ha endut el Patronat Municipal de Turisme de Cambrils per la campanya de màrqueting «Envia una postal i comparteix Cambrils amb els teus», on s’oferien tres postals gratis perquè s’enviessin a través d’una bústia del Patronat. Finalment, a la categoria d’interior, s’ha guardonat l’Ajuntament de Figuerola del Camp per difondre i revitalitzar el seu patrimoni arquitectònic, cultural i paisatgístic amb la ruta literària autoguiada «Postals poètiques de Figuerola del Camp», un itinerari que té com a fil conductor els poemes de Josep M. Colet i Giralt, el qual està senyalitzat amb plaques que inclouen la identificació, datació i breu descripció del bé patrimonial.


Comentaris