La Nit del Turisme 2018 destaca la importància de la innovació i la qualitat per créixer

La Diputació de Tarragona ha celebrat la 28a Nit del Turisme a la Tarraco Arena Plaça
Els premiats de la 28a Nit del Turisme de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre | Àngel Ullate

 

La Nit del Turisme de la Costa Daurada i de les Terres de l’Ebre s’ha celebrat, per primera vegada, a la Tàrraco Arena Plaça de Tarragona. Així, la 28a edició d’aquest acte organitzat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha aplegat el sector i ha destacat la importància de la qualitat, la innovació i l’especialització com a factors clau en el creixement turístic, així com en la fidelització dels visitants i en el manteniment de la fortalesa del sector.

L’acte ha comptat amb la participació de la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Angels Chacón i del president del Patronat de Turisme de la Diputació, Martí Carnicer. També hi ha assistit els representants de diverses entitats i empreses turístiques de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

El president de la Diputació, Josep Poblet, ha indicat que «la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre són destinacions conegudes i reconegudes, solvents i consolidades», destacant que «sector públic i privat treballem plegats perquè sigui així». Poblet ha afegit que «la manera de treballar-hi ja incorpora valors com la qualitat, la innovació i la competitivitat, factors que són clau per al futur». Martí Carnicer, per la seva part, ha valorat l’últim exercici com a positiu, indicant que «la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre han estat referent del turisme internacional i estatal, en el marc d’una tendència a l’alça en els darrers anys».

 

Les autoritats presents en la Nit del Turisme al Tarraco Arena de Tarragona | Àngel Ullate

 

5,9 milions de turistes han fet 21,3 milions de pernoctacions

Enguany s’han assolit 21,3 milions de pernoctacions a les nostres comarques, generades per 5,9 milions de turistes. Són les dades de l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya que s’han fet públiques durant la 28a Nit del Turisme. Aquesta xifra de pernoctacions representa un descens del 2,2% global respecte l’exercici anterior durant el mateix període. Ara bé, el nombre total de turistes ha millorat en comparació al 2017 i ha pujat un 5,1% a la Costa Daurada i un 4,4% a les Terres de l’Ebre.

Respecte la procedència dels turistes que visiten la Costa Daurada i l’Ebre, enguany s’han incrementat els britànics, que representen un 11,3% del total. Ara bé, França encapçala la llista de països, amb un 11,9%. Tot i que els turistes provinents d’Irlanda i Alemanya també s’han incrementat lleugerament, però el tercer país emissor és Rússia, amb un 6,2%.Pel que fa als Països Baixos, hi ha hagut un petit descens de 3 dècimes, passant de representar el 6,2% l’any 2017, a un 5,9% el 2018.

Les millors imatges de la Nit del Turisme 2018 a la Tarraco Arena Plaça

Un 91% més de creueristes que l’any passat

Bones notícies per l’Aeroport de Reus i el Port de Tarragona. L’aeroport ha aconseguit els 1.021.142 passatgers fins al mes d’octubre, un 1,5% més respecte el mateix període de l’any passat. Aquest augment és gràcies a les noves operatives com easyJet, Brussels Airlines o Aurinko Estònia, o l’augment d’altres com Transvia, Coral Travel, Sunway Travel o Jet2.com. D’altra banda, al Port de Tarragona la xifra de creuers ha augentat un 54% i el nombre de creueristes ha sigut de 98.126, un 91% més que el 2017.

 

Gran expectació en la 28a Nit del Turisme al Tarraco Arena de Tarragona | Àngel Ullate

 

Dos projectes turístics de Cambrils i Figuerola del Camp, premiats

En aquesta 28a Nit del Turisme, el Patronat de Turisme de la Diputació ha lliurat el Premi Costa Daurada a la companyia aèria britànica Jet2.com, per la seva trajectòria a la demarcació, i en especial a l’Aeroport de Reus, on del 2011 al 2018 ha passat d’operar d’una a nou rutes.

Pel que fa als Premis Jordi Cartanyà, han anat a mans de tres iniciatives de promoció turística. Per una banda, en la categoria de litoral s’ha premiat a Bulat Improve Goals SL per la plataforma de comunicació «I Costa Daurada i Terres de l’Ebre», que combina de manera creativa una revista anual i en cinc idiomes, un programa de ràdio setmanal i Internet, amb la revista en digital i una agenda d’esdeveniments.

Un altre premi se l’ha endut el Patronat Municipal de Turisme de Cambrils per la campanya de màrqueting «Envia una postal i comparteix Cambrils amb els teus», on s’oferien tres postals gratis perquè s’enviessin a través d’una bústia del Patronat. Finalment, a la categoria d’interior, s’ha guardonat l’Ajuntament de Figuerola del Camp per difondre i revitalitzar el seu patrimoni arquitectònic, cultural i paisatgístic amb la ruta literària autoguiada «Postals poètiques de Figuerola del Camp», un itinerari que té com a fil conductor els poemes de Josep M. Colet i Giralt, el qual està senyalitzat amb plaques que inclouen la identificació, datació i breu descripció del bé patrimonial.

"ATENCIÓ: Més de 1.000 denúncies per violència masclista a TGN el 2018" "La febre del Black Friday impulsa les botigues i petits comerços de Tarragona"