La subdelegació espanyola forma els municipis del Pla d’Emergència Nuclear de Tarragona

Hi han assistit tècnics municipals, regidors i alcaldes
El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, durant la jornada de formació. | Cedida

 

La subdelegació del govern espanyol a Tarragona, juntament amb la col·laboració del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), han organitzat una jornada de formació per als ajuntaments de Zona I del PENTA, és a dir, que formen part del Pla d'Emergència Nuclear Exterior a les Centrals Nuclears d'Ascó i Vandellòs, Tarragona. La jornada s'ha celebrat aquest dimecres, 24 d'octubre, i ha comptat amb la presència del subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté. 

 

Així, la subdelegació espanyola ha fet una jornada teòrica i pràctica sobre dosimetria, el càlcul de la dosi absorbida en teixits i matèries com a resultat de l'exposició ionitzant. La jornada de formació de dosimetria ha anat destinada als actuants del PAMEN, és a dir, del Pla d'Actuació Municipal en Emergència Nuclear, i hi han assistit tècnics, regidors i alcaldes.

 

Jornada orientada als municipis de la Zona I del PENTA

Hi han participat els municipis de la Zona I del Pla d'Emergència Nuclear a Tarragona, que són aquells que es troben a un radi de 10 quilòmetres de la central nuclear. Pel que fa a la central d'Ascó, inclou els municipis d'Ascó, Vinebre, Flix, La Torre de l'Espanyol, Riba-roja d'Ebre, La Fatarella, Garcia, El Molar, La Palma d'Ebre, Móra d'Ebre, Móra la Nova, La Figuera i Corbera d'Ebre. Respecte la central de Vandellòs, són els municipis de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, l'Ametlla de Mar, Pratdip, Mont-roig del Camp i Tivissa.

 

Segons ha informat la subdelegació espanyola, la finalitat de la jornada celebrada aquest dimecres és que el personal municipal, amb responsabilitat a les actuacions davant d'emergències nuclears, puguin ampliar el seu coneixement sobre protecció radiològica i els equips de dosimetria.

 

Durant la jornada, el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha saludat els participants i ha pogut intercanviar impressions amb els municipis sobre la importància de la formació continuada per enfortir i millorar el pla d'emergència nuclear a Tarragona.

 

Les unitats militars d'emergències fan un simulacre a Vandellòs II

Aquest mateix dimecres, la Unitat Militar d'Emergències de l'exèrcit espanyol (UME), ha realitzat simulacres i simulacions a la central nuclear de Vandellòs II. Es tracta d'un protocol signat el 2013 entre l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV) i l'exèrcit. Aquest dimecres, l'UME ha simulat una situació d'emergència sismològica, amb la col·laboració de l'Organització de Resposta a l'Emergència (ORE). 

 

L'editorial: Alarma Nuclear

"ATENCIÓ: Més de 350 pisos i cases a la venda a Tarragona amb grans descomptes" "ATENCIÓ: Les alarmants xifres de violacions, robatoris i homicidis d'aquest 2018 a TGN"