GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Tarragona tindrà una vintena de biblioplatges i bibliopiscines aquest l’estiu

Es podran llegir i demanar llibres, a més de tallers i altres activitats
Una vintena de biblioteques es converteixen en biblioplatges i bibliopiscines durant l’estiu a Tarragona | Cedida

 

El Departament de Cultura, a través del Servei de Biblioteques, donarà suport a més de 130 biblioteques arreu de Catalunya que, aquest estiu, oferiran el servei de bibliopiscines i biblioplatges. D’aquesta manera, hi haurà activitats diverses a les piscines i platges: des de servei de consulta i préstec fins a espais de lectura, contacontes, tallers i altres propostes culturals. A les comarques de Tarragona, seran una vintenta de piscines i platges les que gaudiran d’aquest servei.

 

Dins d’aquesta campanya es reforçaran les col·leccions de revistes de les biblioteques públiques, gràcies a l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC). Seran dotze els títols que els usuaris podran llegir: ‘Cavall Fort’, ‘Cocoter’, ‘Cuina’, ‘Descobrir’, ‘Diari Bitxos’, ‘El Tatano’, ‘Enderrock’, ‘Fosbury’, ‘Reporter Doc’, ‘Sàpiens’, ‘Namaka’, ‘Piu Piu’ i ‘Petit Sapiens’.

 

Una altra activitat que torna enguany és el concurs #biblioestiurevistes, amb l'objectiu de fomentar la lectura i de les revistes en català. La persona que aconsegueixi més 'm’agrada' en la foto que pengi a les xarxes socials llegint una revista en català i amb l’etiqueta #BiblioEstiuRevistes serà la guanyadora i rebrà una tauleta i una subscripció d’un any a l’iQUIOSC.cat.

 

 

Una de les activitats de la bibliopiscina de l'Espluga de Francolí | Cedida

 

 

Baix Gaià

 • Altafulla: Biblioteca Municipal Martí Magriñá al parc de Voramar.  Juliol i agost de dilluns a divendres, de 17.30 h a 20.30 h. Punt de lectura, activitat de foment de la lectura i préstec de documents.
 • Torredembarra: Biblioterrassa a la Biblioteca Mestra Maria Antònia. Tot l'any, els dilluns, dimarts, dijous i divendres de 16 h a 20 h i dimecres de 9 h a 14 h.

 

Baix Camp

 • La Selva del Camp: Biblioteca Pública de la Selva del Camp a la piscina municipal. Juliol i agost, de dilluns a divendres de 16 h a 19 h. Espai de lectura lliure, i un dia a la setmana es fa hora del conte dins de l'horari establert de bibliopiscina així com manualitats.

 

Baix Penedès

 • Llorenç del Penedès: Biblioteca Municipal Mestra Maria Rafecas a la piscina municipal. Del 24 de juny al 6 de setembre, cada dia d'11 h a 19 h. Consulta de revistes, novel·les, infantil i còmics.

 

Conca de Barberà

 • L’Espluga de Francolí: Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola a la piscina municipal. Juliol de dilluns a divendres de 16 h a 19 h. Apropar i facilitar la lectura de llibres i revistes als banyistes d'una manera lúdica i donar a conèixer el servei, per això ofereix: consulta de diaris i revistes, préstec de llibres, dinamització lectora i activitats de pintura.

 

Baix Ebre

 • Jesús: Biblioteca de Jesús Punt@jove a la piscina municipal. Juliol i agost els dimarts i dijous de 16.30 h a 19 h. Consulta de revistes, novel·les, infantil i còmics.
 • El Perelló: Biblioteca Municipal Cabra Feixet a la piscina municipal. Juliol i agost, de dilluns a divendres de 12 h a 20 h. Consulta de revistes i contes.
 • Tortosa: Biblioplaça Biblioteca Marcel·lí Domingo a la plaça Dolors. Juliol i agost, els dilluns de 15 h a 21 h i els dimarts, dimecres, dijous i divendres de 9 h a 15 h. Conta contes, tallers i racó de lectura.

 

Ribera d’Ebre

 • Ginestar: Biblioteca Josep Avinyó a les piscines municipals. Del 2 de juliol al 13 d'agost, els dimarts i dijous de 16 h a 19 h. Llibres de matèries adults i infantils, contes, diaris i revistes.
 • Móra d’Ebre: Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre a la piscina municipal. Del 15 al 26 de juliol, de dilluns a divendres d’11 h a 14 h. Servei de préstec i consulta de documents.
 • Móra la Nova: Biblioteca Municipal de Móra la Nova a la piscina municipal. El juliol els dilluns, dimecres i divendres de 16.30 h a 20.30 h. Servei de préstec i consulta de documents.
 • La Torre de l’Espanyol: Biblioparc, al carrer de Balmes, 38. Juliol i agost, els dimarts i dijous de les 18 h a les 20 h. Parc infantil on hi ha públic familiar. Caixa amb revistes i llibres.

 

Terra Alta

 • Gandesa: Biblioteca Dr. Mn. Joan Baptista Manyà a les piscines municipals. Del 26 de juny al 28 d'agost, els dimecres de 15 h a 18 h.

 

Montsià

 • Amposta: Biblioteca Sebastià Juan Arbó a la piscina municipal El juliol i agost cada dia, en horari de la piscina. Carret amb contes, revistes i llibres a disposició lliure dels usuaris en la piscina.
 • Les Cases d’Alcanar: Biblioteca Filial de Les Cases d’Alcanar, a l’exterior de la biblioteca. Del 25 de juny al 31 d'agost, de dimarts a divendres d'11 h a 13 h i dilluns de 17 h a 20 h. Seients per llegir la premsa vora de la mar, sota la marquesina d'entrada a la biblioteca.
 • Masdenverge: Biblioteca de Masdenverge a la piscina municipal. Juliol i agost, cada dia de 12 h a 20 h. Servei de préstec i consulta de documents.
 • Santa Bárbara: Biblioteca José Escudé Albesa al poliesportiu municipal. Del 22 de juny al 31 d'agost, de dilluns a divendres d'11 h a 14 h i de 15 h a 20 h i dissabtes i diumenges d'11 h a 20 h.
 • Ulldecona: Biblioteca Popular d'Ulldecona a la piscina municipal. Juliol i agost, cada dia en horari de la piscina. Consulta de revistes i llibres infantils.