VOX denuncia la manca de banderes espanyoles a l'Alt Camp i Baix Camp

Més d'una trentena de municipis no complirien la llei de banderes
Una representant de VOX Tarragona presentant la denúncia a la Subdelegació del Govern. | Cedida

 

El partit polític VOX Tarragona ha presentat una denúncia davant la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, acusant diversos municipis de no complir la llei de banderes. Més d'una trentena de localitats del Baix Camp i de l'Alt Camp, segons la formació VOX Tarragona, no seguiria la llei establerta sobre la col·locació de banderes.

 

VOX denuncia la manca de banderes espanyoles

Aquest dilluns, 5 de novembre, la formació VOX a Tarragona va presentar la documentació necessària per denunciar aquells municipis de les comarques del Baix Camp i l'Alt Camp, que no basen el seu sistema d'implantació de banderes segons dicta la llei. Segons comunica la formació política, són exactament 32 municipis que no disposen de la bandera espanyola als seus ajuntaments.

 

Multes de 150 euros diaris

La llei que segons VOX Tarragona incompliria aquesta trentena de municipis és la Llei de Banderes 39/1981, en la qual es manifesta que la bandera de l'estat espanyol ha d'estar visible a l'exterior dels edificis oficials. Si aquesta llei no es compleix, comportaria la destitució de l'alcalde o alcaldessa del municipi. A més, s'hauria d'afrontar una multa econòmica de 150 euros diàriament.

 

En el moment que la subdelegació de Tarragona rebi la denúncia per via administrativa, es veu en l'obligació d'obrir un procediment per actuar i constatar la denúncia. Des del partit polític VOX Tarragona, manifesten que seguiran treballant per aquestes causes portant a cap diverses accions com la denúncia per les banderes. Declaren que ho faran sense cap mena de complexe, i sense atendre a les queixes dels «separatistes».

 

Al Baix Camp 27 municipis no tenen la bandera espanyola

Els municipis de la comarca del Baix Camp que segons VOX Tarragona no seguirien la llei de banderes són: Albiol, Alforja, Almoster, Arbolí, l'Argentera, les Borges del Camp, Botarell, Capafonts, Castellvell del Camp, Colldejou, Duesaigües, la Febró, la Selva del Camp, Maspujols, Mont-roig del Camp, Montbrió del Camp, Prades, Pratdip, Reus, Riudoms, Riudecanyes, Riudecols, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Vilanova d'Escornalbou, Vilaplana i Vinyols i els Arcs.

 

No hi ha la bandera espanyola en 5 pobles de l'Alt Camp

A la comarca de l'Alt Camp els municipis són: Vila-rodona, Aiguamúrcia, Querol, el Pont d'Armentera i el Pla de Santa Maria. Representen municipis de menys de 2.000 habitants.