GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Montblanc tanca la Capitalitat de la Sardana amb un espectacle de Roger Mas

Perpinyà pren ara el relleu de la capital de la Conca de Barberà

 

Montblanc ha tancat aquest dissabte, 9 de març, al vespre, l'any de la Capital de la Sardana amb un espectacle teatral en què el cantautor solsonenc Roger Mas ha interpretat, per primera vegada amb un orgue barroc, diverses peces de l'àlbum 'Roger Mas i la Cobla de Sant Jordi'. Mig miler de persones han assistit a l'acte de cloenda de la capitalitat, on s'ha reivindicat el significat i el paper de la sardana.

 

Roger Mas ha estat el protagonista de l'espectacle que ha posat el punt final a la capitalitat de la sardana per part de Montblanc. | Àngel Ullate

 

L'alcalde montblanquí, Josep Andreu, ha subratllat que amb la cinquantena d'actes programats durant tot l'any, el municipi ha atret «molta afluència de visitants» i ha renovat el seu «compromís sardanista». Després que Montblanc recollís ara fa un any el testimoni de Figueres, ara la capitalitat se'n va encara més al nord: el proper dissabte, dia 16 de març, Montblanc escenificarà el relleu de la Capital de la Sardana 2019 a la ciutat de Perpinyà.

 

Un balanç molt exitós de Montblanc com a Capital de la Sardana

Quan dissabte vinent es passi definitivament el relleu a Perpinyà, Montblanc haurà tancat un any en què la vila ducal ha visibilitzat d'allò més el moviment sardanista. L'acte probablement més vistós va ser la ballada de sardanes al voltant de la muralla, que va aplagar més de 1.500 persones dansant alhora.

 

Hi ha hagut actes per donar i per vendre: destaquen també la ballada de sardanes de les escoles amb 800 nens, o també la trobada de centres cívics que va acollir uns 600 balladors. També enguany s'ha celebrat a la capital de la Conca de Barberà la primera Copa de Catalunya del Concurs de Colles Sardanistes.

 

GALERIA DE FOTOS: Les millors imatges de l'acte de cloenda de Montblanc, Capital de la Sardana, per Àngel Ullate

 

A l’acte de cloenda de Montblanc, Capital de la Sardana, hi han assistit diverses autoritats locals, comarcals i nacionals. | Àngel Ullate

 

També et pot interessar