La plaça Major de Santa Coloma de Queralt acull els actes principals del 8 de Març

El dia es va cloure amb la lectura d'un manifest feminista
La plaça es va omplir en els diversos actes programats | startap.cat / Ajuntament de Santa Coloma de Queralt

El passat diumenge 8 de març, la plaça Major de Santa Coloma de Queralt va acollir l'acte organitzat per la regidoria de Benestar Social i d’Igualtat per commemorar el Dia Internacional de la Dona. Des de l'Esplai Cal Nialet es va fer una coreografia per visibilitzar algunes de les situacions que es deriven de la desigualtat, la violència de gènere i la por, mostrant petites i grans accions que tothom pot fer per revertir aquesta situació.

 

Per concloure l'acció reivindicativa, es va dir en veu alta 'És dret de naixement' i cada participant va completar la frase amb una aportació seva. Totes aquestes frases es van recollir en una pancarta que es va penjar a la plaça. Seguidament, la Noélia Tomas va interpretar i narrar el conte 'Quan les nenes volen alt' de Raquel Díaz Reguera. És la història de tres nenes que somien el seu futur i que, tot i les adversitats i les pedres que es troben al camí, a les butxaques i a les sabates, no els impedeixen alçar el vol per aconseguir allò que realment volen.

 

Per últim, es va fer la lectura del poema '8 de març' de Maria Mercè Marçal dedicat a les dones i al seu alliberament. L'acte es va concloure amb la lectura del manifest feminista que reclama els drets que avui en dia es fan invisibles sota la capa opaca del patriarcat. 

Més notícies de la categoria Conca de Barberà