Millora en el subministrament d'aigua a més de 500 persones de la Conca

A Pira s’ha construït una planta de tractament d’aigua i a Senan s’ha connectat amb la xarxa de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues
Inauguració de les millores d'abastament d'aigua de Senan | ACA

 

Aquest cap de setmana s’han inaugurat dues actuacions que permetran millorar el subministrament d’aigua a la Conca de Barberà i que beneficiaran a més de 500 habitants. Concretament els treballs completats han estat la connexió de Senan amb la xarxa de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues i la construcció d’una planta de tractament d’aigua a la localitat de Pira. Les dues actuacions han tingut uns ajuts per part de l’Agència Catalana de l’Aigua de més de 267.500 euros en ajuts.

 

Senan incrementa la garantia en el subministrament d'aigua al poble

Senan ja disposa de la connexió del municipi amb la xarxa d’aigua de la Mancomunitat de les Garrigues. Aquesta mesura, incrementa la garantia en el subministrament d’aigua d’aquesta localitat, que fins ara s’abastia únicament de dos pous sotmesos a una elevada vulnerabilitat, tant en quantitat com en qualitat.

 

L’actuació, ha consistit en la construcció d’un dipòsit de 20 metres cúbics i la conducció fins a la xarxa de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues, amb un un cost de 170.155 euros. El director de l’ACA –entitat que ha subvencionat les obres amb 154.211 euros– ha assistit a l’acte amb l’alcaldessa de Senan, Carme Ferrer; la directora dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a Tarragona, Trinitat Castro, i el president de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues, Jaume Setó, entre d’altres autoritats.

 

Una planta potabilitzadora d'aigua a Pira

D’altra banda, a Pira s’ha inaugurat una planta potabilitzadora, que millorarà la qualitat de l’aigua subministrada i eliminarà la terbolesa, gràcies a tres filtres i als equips de desinfecció i potabilització instal·lats. En aquest cas, les obres han tingut un cost  de 157.858 euros

 

Cal recordar que el municipi de Pira disposa de diverses captacions, com la del riu Anguera, dues mines a la zona dels Molinets i la captació de la resclosa dels Molinets. En ocasions, les captacions del riu i la resclosa dels Molinets presenten problemes de terbolesa, que s’agreugen durant episodis de pluges.