Els pobles de la Conca de Barberà impulsen una campanya per dir no a la violència de gènere

Ho fa amb una campanya de sensibilització a tots els municipis de la comarca
La campanya pretén assolir el coneixement i la conscienciació d'aquesta problemàtica a tota la població | Cedida

 

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha presentat la campanya comarcal «Diem NO a la violència de gènere», una campanya que compta amb la participació i adhesió de cada un dels 22 municipis de la comarca i que es materialitza en diversos elements visuals de sensibilització i informació a la ciutadania. Aquesta campanya ha estat coordinada pel SIAD Conca de Barberà del Consell Comarcal i la presentació ha comptat amb la conferència «La relació de la violència masclista amb la construcció de la feminitat i la masculinitat».

  

La campanya pretén assolir el coneixement i la conscienciació d'aquesta problemàtica a tota la població. És una xacra social que cal eliminar i que pateixen un gran nombre de dones. La violència de gènere és un fenomen social que malauradament està en totes les esferes de la societat.

  

Aquesta campanya s'ha finançat amb el suport d'El Gobierno de España - Ministerio de la Presidencia, Relaciones con las Cortes e Igualdad (Secretaría de Estado de Igualdad) amb una dotació directa a tots els ajuntaments de la comarca.  

La comarca també posa en marxa el servei d'atenció integral per a les persones LGTBI

Durant el mes de maig també es posarà en marxa el Servei d'Atenció Integral (SAI) per a les persones LGBTI de la Conca de Barberà. Això ha estat possible després que el president del Consell Comarcal, Francesc Benet, i la directora general d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, hagin signat l'acord que farà possible el desenvolupament d'aquest nou servei en el Consell d'Alcaldes que se celebrarà el dia 6 de maig a Santa Perpètua de Gaià on assistiran alcaldes i alcaldesses i persones representants locals i comarcals.

  

D'aquesta manera es dona compliment a la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI), que té entre els seus objectius vetllar per la protecció dels drets d'aquest col·lectiu. Des de la Generalitat s'està impulsant una xarxa de SAI que es coordina des de diferents àmbits: central, territorial i local.

  

Així, en base a l'acord que se signarà, el SAI Conca de Barberà facilitarà als 22 municipis de la comarca el compliment de la llei pel que fa a garantir els drets de la població LGBTI. El SAI Conca de Barberà està adscrit a l'Àrea d'Igualtat, Migracions i Ciutadania del Consell Comarcal.

  

El SAI està concebut com un servei de proximitat per oferir una atenció de qualitat pel que fa a atendre persones que hagin patit o estiguin en risc de partir una situació de discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

  

El SAI Conca de Barberà té com a objectius principals visualitzar la realitat del col·lectiu LGBTI i donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere. A més, impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació de les persones LGBTI a la comarca i dissenyarà estratègies de sensibilització, i establirà canals d'atenció, suport i acompanyament a víctimes de fòbia a les persones LGBTI.

"La 7a edició del Festival de Música Antiga de Poblet arriba amb moltes novetats" "La Conca de Barberà serà escenari de debats sobre diversos temes actuals"