El cinquè dia de recerca dels desapareguts pels aiguats a la Conca compta amb 100 efectius

S'amplia a la zona de Riu Clar | Es rastrejarà deu quilòmetres des del Morell fins a la desembocadura del Francolí
Continua el dispositiu de recerca dels desapareguts a la llera del Francolí | ACN

El cinquè dia de recerca dels quatre desapareguts a causa dels aiguats a la Conca de Barberà, ja ha començat. Els Bombers de la Generalitat comptaran amb un centenar d'efectius per intentar trobar les quatre persones que segueixen sense aparèixer: la mare i el fill que vivien en el bungalou a Vilaverd, el conductor del camió belga i el veí de l'Espluga de Francolí que anava amb el cotxe vermell. 

Avui es comptarà amb un ampli dispositiu on hi haurà 33 vehicles terrestres, un mitjà aeri, especialistes GRAE i tres unitats canines, així com el Centre de Comandament i Punt de Trànsit, així com els Mossos d'Esquadra, Creu Roja, Agents Rurals, voluntaris d'ADF, Policia Local, Salvament Marítim, el Port de Tarragona i diversos voluntaris que treballaran durament per trobar els desapareguts.

Aquest diumenge s'ampliarà la recerca fins a la zona de Riu Clar de Tarragona. Les intencions són rastrejar els deu quilòmetres des del Morell fins a la desembocadura del riu Francolí a Tarragona. 

Un dissabte «positiu»

Malgrat que no es van trobar nous indicis d'on poden ser els desapareguts, el cap de guàrdia del cos de Bombers, Guillem Guinjoan, va afirmar en finalitzar les tasques del dissabte que el balanç del quart dia de dispositiu és «bo, perquè s'han completat les tasques previstes».

El dispositiu va recòrrer la llera del riu Francolí des l'origen del desbordament a l'Espluga de Francolí fins a l'altura del Morell. Els efectius també van treballar a treure runes al voltant de la zona de Montblanc, l'Espluga i Vilaverd.

D'altra banda, el dispositiu es podria allargar fins a dimarts, però només es farien «treballs puntuals». Segons l'inspector i responsable del dispositiu, Ricard Expósito, l'operatiu va «força bé», però es tracta d'una «feina laboriosa» que els fa treballar «més lents del que els agradaria». L'ampli desplegament previst per aquest cap de setmana es podria reduir a principis de setmana, quan només es farien feines «especifiques i puntuals».

"😍Gran iniciativa per ajudar les persones de la Conca de Barberà afectades pels aiguats" "🔴 Reprenen la recerca dels 4 desapareguts amb 200 efectius"