'Resistència, lluita i llibertat' tot a punt per a l'Acampada Jove

Montblanc es prepara per donar el tret de sortida a la 23a edició del festival de música referent del Camp de Tarragona
Imatge d'arxiu de l'Acampada Jove | Laia Solanellas

 

Falten menys de deu dies perquè desenes de milers de persones arribin a Montblanc. Algunes ho faran amb tren, i l'estació no trigarà a omplir-se de gom a gom. D'altres, preferiran acostar-se en cotxe o en autobús. Sigui com sigui, són moltes les mirades que aquests dies es dirigeixen a la Vila Ducal. El motiu és ben conegut: l'Acampada Jove. El festival politicomusical referent del Camp de Tarragona es prepara per a la seva 23a edició i ho fa amb el cartell més complet dels últims anys. Les actuacions estan repartides entre els dies 19, 20 i 21 de juliol. Encara hi ha entrades disponibles, que es poden adquirir visitant la pàgina web de l'Acampada Jove 2018.

Concurs Música Jove

A banda de les actuacions principals, durant l'acampada també se celebrarà el concurs Música Jove, en el qual diversos grups finalistes d'arreu dels països catalans competiran per obtenir una actuació a l'escenari principal en la següent edició de l'Acampada Jove. Entre els finalistes es troba La Tortuga que Nunca Tuve, un grup format per integrants del Camp de Tarragona que va obtenir la plaça al Música Jove després de guanyar en un altre concurs musical, el MusiCamo de Reus. Amb un estil amb base de mestissatge entre el rap, el folk i la música electrònica, La Tortuga Que Nunca Tuve va néixer a finals del 2015 i està integrat per 6 persones: Javier Galán (raper), Cristian Borys (raper i pd), Belén Serrano (cantant), Adrià Roc (trombó), Sònia Gil (flauta travessera) i Oriol Bargalló (guitarra i cantant). Les lletres de les seves cançons parlen sobre l'actualitat i són reivindicatives, però tot i la crítica social, la seva música busca ser festiva.

 

Milers de persones tornaran a passar per Montblanc | TarragonaDigital.com

Una sardana que envolti tota la muralla

Paral·lelament a l'Acampada Jove, Montblanc també durà a terme una de les activitats més llampants de la Capital de la Sardana 2018. La iniciativa s'anomena «Abracem la muralla» i consisteix en voltar tot el recinte medieval tot ballant una sardana, organitzada per l'Ajuntament de Montblanc, el Grup Sardanista de Montblanc i la Confederació Sardanista de Catalunya. El recinte emmurallat, que mesura 1,4 quilòmetres i té 30 torres, s'ha dividit en 7 trams per facilitar l'organització de la iniciativa. Per voltar-la, calen unes 1.500 persones que un cop col·locades ballaran la sardana «Montblanc, Capital de la Sardana 2018». La música que sonarà pels altaveus es tocarà en directe a la veïna plaça de Sant Francesc per la Cobla Principal de Tarragona. Quan s'acabi "Abracem la muralla" hi haurà una ballada de sardanes a la mateixa plaça. Les colles sardanistes i particulars que es vulguin sumar cal que s'inscriguin al tram que desitgin a www.capitaldelasardana.cat.

 

Els concerts de l'Acampada Jove, dia per dia

Dijous 19

- El primer dia de l'acampada comença fort amb les actuacions de:

- Senyor Oca

- La Raíz

- Tremenda Jauría

- Auxili  

- Setrill

- Txarango

- Porto Bello

- Suu

- DJ OGT

  

Divendres 20

- Germà Negre

- Xavi Serrià i el Cor de la Fera

- Prozak Soup

- Els Catarres

- Smoking Souls  

- Marcel Lázara i Júlia Arrey  

- Ebri Knight

- Sense Sal

 - Tropical Riots PD's

 

Dissabte 21

- Koers

- Talco

- Assekes

- Buhos

- Gemma Humet

- Roba Estesa

- Vadebo

- Doctor Prats

- Valtonyc

- DJ Sendo