GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Montblanc aprova un conveni amb l'IPHES per fer intervencions arqueològiques al terme municipal

Es preveu fer activitats de recerca i intervenir en diversos jaciments
Imatge d'arxiu d'una excavació d'un jaciment feta per l'IPHES. | tarragonadigital

 

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Montblanc ha aprovat el conveni de col·laboració amb l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) per a aquest any 2019, que preveu fer diverses intervencions en el terme municipal.

 

De cara a aquest any doncs, l'IPHES preveu realitzar activitats de recerca en diversos indrets com, per exemple, el del Corral del Mas del Pepet, a Rojals. També hi ha previstes intervencions arqueològiques als jaciments de Cantacorbs, també a Rojals, dirigides per Josep Vallverdú. També es preveu intervenir a la Cova del Buldó, a La Bartra, i a la Cova del Minaire, a Rojals, en aquest cas sota la direcció de Josep Maria Vergès.

 

Aquests treballs s'inclouen en el projecte quadriennal de recerca 2018-2021 que porta el nom d' 'Evolució paleoambiental i poblament prehistòric a les conques dels rius Francolí, Gaià, Siurana i rieres del Camp de Tarragona' i que és finançat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Un cop acabades les tasques, es preveu fer activitats de divulgació dels resultats de l'excavació i la recerca.

 

L’Ajuntament col·labora amb les tasques amb una inversió econòmica

Com que el desenvolupament de les tasques d'excavació, recerca i posada en valor patrimonial del jaciment és una qüestió rellevant per al municipi, l'Ajuntament de Montblanc hi col·labora amb una subvenció de 3.025 euros per tal de donar cobertura a les activitats derivades de la recerca i les intervencions arqueològiques i de posada en valor patrimonial dels jaciments.  

 

Descobreixen un enterrament col·lectiu a la Conca de Barberà de 3.000 anys d'antiguitat

D'altra banda, fa tot just un mes, una excavació que es va dur a terme a la Cova dels Xaragalls, a Vimbodí i Poblet, va permetre fer una troballa que serà de gran interès per estudiar el poblament prehistòric i protohistòric a la Conca de Barberà. Un equip de l’IPHES va posar al descobert un enterrament col·lectiu de fa uns 3.000 anys, corresponent al Bronze final. L’excavació va començar el passat 18 de febrer i es va allargar fins a mitjans de març.