Montblanc acollirà el concert Dona ('m) veu del cor femení Euridice

El concert té per objectiu donar veu a poemes escrits per dones, poetes o no, d'èpoques diverses, d'arreu del món i també de les nostres terres, que donen la seva visió del món en el qual viuen
L'antic hospital de Santa Magdalena acollirà el concert | Redacció

 

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora que se celebra el 8 de març, l'Ajuntament de Montblanc ha programat un concert del cor femení Euridice. Es durà a terme dissabte 9 de març a les 12 del migdia a l'antic Hospital de Santa Magdalena.  

 

El Cor Euridice està format per una dotzena de cantaires de les Terres de Ponent, principalment de les Garrigues. Des de la seva fundació diversos directors han estat al capdavant de la formació, però és a partir de l'any 2006, quan Dolors Ricart n'assumeix la direcció, que el cor comença una trajectòria que el portarà cap al què és actualment: un cor obert a diferents llenguatges amb capacitat d'adaptació i estil propi, ampliant  el repertori des de gòspel, versions de pop i rock, fins a la música contemporània del s.XX.

  

25 anys actuant als terrioris de parla catalana i també a Europa

 

El Cor Euridice es va crear l'any 1993 amb la voluntat d'oferir als alumnes i exalumnes de l'Escola Municipal de Música de  les Borges Blanques, la possibilitat de formar un cor de cambra. Iniciat com a cor mixt, s'ha consolidat però com a cor femení.

Cor Eurídice en la celebració dels 25 anys | Cor Euridice

 

L'any 2018 celebra el seu 25è aniversari amb una programació de sis concerts i realitzant el projecte sota el títol DONA ('m) VEU, el qual ha esdevingut el concert de cloenda de l'aniversari, ha donat lloc  a la publicació del llibre recull de les peces d'aquest concerti ha estat premiat en la categoria d'Innovació als Premis Josep Anselm Clavé del cant coral (2019).

 

Al llarg de la seva història, el Cor Euridice ha actuat  en diferents punts de les Terres Catalanes, principalment a diversos punts de les comarques de Lleida, Barcelona i Tarragona. Ha actuat amb la Jove Orquestra Simfònica del Conservatori de Berna (Suïssa), l'Orquestra de Cambra d'Agramunt (OCA), The Maidstone Youth Singers (Anglaterra), Cor Kodaly (Cervera), Cor Novaura (Barcelona), Cor Cal·líope (Reus) i agrupacions de les comarques de Ponent.