La 7a cursa de Conesa estrena nou recorregut pels camins amb més encant del municipi

La carrera es podrà fer aquest diumenge dia 7 caminant o corrent 15 quilòmetres. Hi ha un itinerari alternatiu de 8,5 quilòmetres
Una de les opcions és fer la cursa corrent. | Joan López

Corrent o caminant. Qualsevol de les dues opcions és vàlida per poder participar en la Cursa de Muntanya i Caminada Popular de Conesa, que enguany arriba ja a la seva 7a edició i que se celebrarà aquest diumenge dia 7 d’octubre a partir de les 9.00 hores. La carrera presenta algunes novetats relacionades amb recorregut, ja que s’ha preparat una ruta nova que passarà pels camins amb més encant del municipi.

Així doncs, les emocions estan assegurades, ja que a banda de passar una estona fent esport, també es podrà conèixer la bella població de Conesa i els racons del seu entorn. La cursa consta de 15 quilòmetres, que es poden fer corrent o caminant però també hi ha una versió més curta amb un itinerari alternatiu que proposa una caminada de 8,5 quilòmetres.

Alguns dels punts per on passarà la cursa seran el Molí de l’Elari, el Mas del Muntanyès, la Font de la Canaleta o Saladern.

Les inscripcions segueixen obertes

Com en edicions anteriors, les inscripcions van a bon ritme i, de moment hi ha vora els 200 inscrits per participar en la cursa, que cada any guanya més adeptes. Per poder apuntar-se, es pot fer de manera presencial fins al 3 d’octubre o també hi ha temps fins al dia 5 d’octubre si es fa via internet.

La cursa també es pot fer caminant i gaudir del paisatge. | Joan López

Si es tria la primera opció els interessats s’han d’adreçar al Cafè de Conesa o a la Carniserria Cati de Santa Coloma de Queralt i abonar l’import de 10 euros en efectiu.  Si es fa ‘online’, la inscripció es pot fer a través de les webs caminsconesa.blogspot.com www.tretzesports.org, on també es pot consultar el reglament i d’altres detalls. Els menors de 14 anys poden participar en la caminada de forma gratuïta. El període d'inscripcions es tancarà aquest divendres a les 22.00 hores a o bé quan s'arribi als 400 participants. El mateix dia de la cursa, si queden places, es podran fer inscripcions pel preu de 15 euros.

Premis per als guanyadors i obsequis per als participants

Els primers participants que arribin de cada categoria rebran un trofeu, així com el primer local masculí i femení. La resta de persones inscrites rebran un obsequi de participació, podran gaudir de dos avituallaments durant el recorregut, esmorzar a l’arribada per recuperar forces o servei de dutxes.

Una cursa per a tota la família

La varietat que ofereix aquesta cursa fa que sigui apta per fer-la sol, en parella o en família. Qualsevol combinació és ideal. Els més petits poden gaudir d’una caminada en un entorn únic, pot ser el punt de trobada de grups d’amics, parelles, o corredors que volen viure una experiència en una cursa de muntanya envoltats de la natura de la Conca de Barberà. A més, Conesa és un petit poble amb poc més de 100 habitants, però que té un encant especial que no deixa indiferent al visitant.

"Èxit de la segona edició de Fira de la Cervesa Artesana de l’Espluga de Francolí" "Josep Andreu: «A les ciutats més grans hem de fer una llista conjunta independentista»"