Els primers auxilis entren a les aules dels centres de secundària de la Conca

Més de 150 joves de la Conca s'han format en prevenció i primers auxilis
L'Institut Joan Amigó de l'Espluga ha acollit xerrades sobre prevenció i primers auxilis. | CCCB

 

L'Oficina Jove de la Conca de Barberà ha organitzat aquestes xerrades conjuntament amb l'Institut Martí l'Humà de Montblanc, el col·legi MD de la Serra de Montblanc i l'Institut Joan Amigó de l'Espluga, amb l'objectiu de capacitar als alumnes de 3r d'ESO de la comarca en les nocions bàsiques de prevenció, de seguretat i de primers auxilis.

 

Les xerrades han estat impartides, de forma desinteressada, pels Bombers del cos de Bombers de la Generalitat veïns de l'Espluga de Francolí i Montblanc.

 

A cada una de les xerrades s'han explicat els primers auxilis, com la Posició Lateral de Seguretat PLS, el tractament de talls i les cremades; també s'ha explicat sobre la prevenció i la seguretat (PAS –protegir, avisar i socórrer–, el telèfon d'emergències europeu 112), i finalment s'han realitzat pràctiques de reanimació cardiopulmonar. Al mes de maig s'impartirà una xerrada sobre primers auxilis l'Institut Joan Segura de Santa Coloma de Queralt.

 

Fa més de vint anys el Consell Comarcal, primer a través del Servei Comarcal de Joventut i ara de l'Oficina Jove, ofereix formació en primers auxilis als instituts i centres de secundària de la comarca que desitgen oferir aquesta formació als seus alumnes. Les xerrades són molt participatives amb exemples pràctics per fomentar els primers auxilis i resoldre possibles accidents que puguin esdevenir-se a l'entorn més quotidià dels joves.

 

La Carpa al pati aproparà a cada institut informació i orientació sobre temes d'interès juvenil

L'Oficina Jove de la Conca de Barberà impulsa la Carpa al Pati, un projecte que consisteix en la creació d'un espai participatiu, informatiu i sensibilitzador als centres d'educació secundària i Batxillerat de la Conca de Barberà. Aquest espai informal i itinerant se situarà al pati del centre educatiu una vegada al mes i, en cada ocasió, tractarà una temàtica de manera monogràfica. Els alumnes, durant la seva hora del pati es podran acostar a la carpa i participar de les propostes que plantejarà l'Oficina Jove.