Roda de premsa sobre la Festa Major de Montblanc.

Montblanc suspèn la Festa Major 2020 a causa de la situació sanitària límit que viu el país

La decisió s'ha anunciat en una roda de premsa d'urgència protagonitzada per l'equip de govern de la vila ducal

Finalment, Montblanc no celebrarà la Festa Major d'enguany tal com s'havia presentat fa uns dies. Així ho ha anunciat l'equip de govern local en una roda de premsa convocada, amb caràcter d'urgència, aquest dilluns dia 24 d'agost a la tarda. El consistori va prendre la decisió durant el cap de setmana, però l'ha ratificat la compareixença del president de la Generalitat de Catalunya amb motiu de l'agreujament de la crisi sanitària de la Covid-19.

Així, tot i que en un principi s'havia preparat una programació especial prevista entre el 7 i l'11 de setembre adaptada a les mesures d'higiene i seguretat que requereix la situació, finalment l'Ajuntament de Montblanc ha decidit anul·lar-la a l'últim moment i en la seva totalitat a causa de l'increment de brots dels últims dies i l'alt risc de contagi que existeix a la zona del Camp de Tarragona. D'altra banda, també s'ha decidit suspendre el Festival Essències.

La regidora de Cultura i Festes, Judit Pere, ha llegit el comunicat en què es comunicava la suspensió de totes les activitats explicant que «la Festa Major d'enguany era una oportunitat per dinamitzar l'economia i la vida social de Montblanc, però finalment no ha pogut ser». Pere ha assegurat que la decisió s'ha pres «perquè preval la salut de les persones per sobre de tot» i ha afegit que «empreses i associacions hi estan d'acord».

En aquest sentit, tots els actes ja contractats han estat ajornats per la propera edició de la festa i «en els propers dies es retornaran les entrades». Dels 80.000 euros de pressupost que s'havien destinat a aquesta Festa Major, la regidora ha explicat que fins ara només s'havia gastat un 5%.


Comentaris