Avió de la companyia LATAM

Un diputat tarragoní, retingut dins d'un avió pel govern del Marroc

Es troba dins de l'aeronau amb dos parlamentaris més

Tres diputats catalans han quedat retinguts aquest divendres, 28 de febrer, a l'interior d'un avió a Al-Aaiun, al Sàhara Occidental. Les autoritats del Marroc els impedeixen trepitjar terra d'aquest territori en conflicte. Es tracta de l'espluguí Ferran Civit (ERC), Susanna Segocia (CatECP) i Vidal Aragonés (CUP), tal com han denunciat a través de les xarxes socials companys del mateix grup en què viatjaven.

Es tracta d'un viatge de l'intergrup per la Pau i la Llibertat al Sàhara del Parlament, del qual formen part els tres diputats i membres del Fons Català de Cooperació, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l'entitat Sàhara Dempeus, els membres dels quals tampoc no han pogut trepitjar territori marroquí.

El grup es troba ja retornant a les Canàries

El viatge consistia en diverses visites a col·lectius sahrauís que denuncien constants violacions dels Drets Humans per part de les autoritats del Marroc, l'estat al qual pertany el territori del Sàhara Occidental. El grup ha viatjat fins a les illes Canàries i, des de Las Palmas, han pres un vol en direcció a Al-Aaiun. Un cop aterrats, un representant del govern del Marroc els ha impedit baixar de l'aeronau i els ha reclamat que retornessin a territori espanyol.

El grup té previst arribar a les illes Canàries a dos quarts de cinc de la tarda i la CUP ja ha emès un comunicat respecte als fets:

També et pot interessar...


Comentaris