L'alcalde de l'Espluga a la roda de premsa d'avui

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí farà una enquesta per conèixer l'opinió de les persones grans

Es durà a terme de forma presencial a la zona de la plaça de l'Església durant els dies 4 i 7 de juny

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí  farà una enquesta per conèixer l'opinió  de les persones majors de 65 anys en els àmbits de salut, accessibilitat i habitatge. L'objectiu és saber com ha afectat a nivell de  salut física i emocional la pandèmia i també per conèixer les necessitats d'accessibilitat i habitatge de les persones majors de 65 anys que viuen al poble.

Aquesta enquesta es durà a terme de forma presencial a la zona de la plaça de l'Església durant els dies 4 i 7 de juny coincidint amb el dia de mercat setmanal, aprofitant l'afluència de persones al carrer els dies de mercat. L'enquesta la realitzaran dues persones del Pla d'Ocupació de la Llei de Barris  que treballen a l'Ajuntament. 

Amb els resultats obtinguts es pretén dur a terme accions per revertir les situacions que així ho requereixin. Servirà per valorar la situació i poder realitzar accions en els àmbits de salut, mobilitat, accessibilitat i habitatge. És evident que la pandèmia ha tingut un efecte negatiu sobre gran part de la població i d'aquesta manera si es coneix en quin grau les persones grans es troben emocionalment afectades es poden programar activitats o xerrades que parlin i ajudin a superar determinades situacions emocionals. 

Amb els resultats de l'enquesta també es podrà saber a quines zones de la població s'han de prioritzar les actuacions de millora  de l'accessibilitat enfocant-ho, sobretot, en la gent gran. També es donarà l'opció de fer aportacions i propostes. Aquesta enquesta s'emmarca dins de les actuacions del Pla de Barris.