Som Espluga engega màquines de cara a les municipals amb un equip de 70 persones

L'agrupació d'esquerres va ser la lista més votada l'any 2015
Un centenar de persones van participar en l'acte, titulat 'SOM-HI. Presentem-nos'. | Cedida

 

Som Espluga ja ha engegat la maquinària de cara a les properes eleccions municipals. Aquest divendres, 25 de gener, el grup municipal va presentar l'equip de treball que formarà part d'aquest projecte polític d'esquerres que concorrerà a les properes eleccions del 26 de maig.

 

Un centenar de persones van participar en l'acte, titulat 'SOM-HI. Presentem-nos', el qual va tenir lloc al bar del Casal de l'Espluga de Francolí. En el transcurs d'aquest, diverses persones de l'equip de Som Espluga van exposar els motius que els han portat a sumar-se a aquest projecte i també van parlar de diversos àmbits de la política municipal com el medi ambient i l'agricultura, la participació i la comunicació, l'habitatge, el desenvolupament econòmic, les infraestructures i serveis, la cultura i el turisme, l'urbanisme i la mobilitat, la ciutadania i l'acció social, els esports i les entitats, l'educació i la sanitat, entre d'altres.

L’encarregat de cloure l’acte va ser l’espluguí i diputat al Parlament de Catalunya, Ferran Civit. | Cedida

 

Una setantena de persones formen l'equip de Som Espluga amb edats i perfils molt diversos: algunes d'elles ja havien format part del grup de treball que Som Espluga va activar al 2015 i, aproximadament una trentena de persones, són noves incorporacions. Xita Amill, conductora de l'acte, va subratllar l'àmplia majoria femenina en l'equip recordant que «la constància, la valentia, la lluita i la república tenen nom de dona». Ferran Civit, diputat espluguí al Parlament de Catalunya, va ser l'encarregat de cloure l'acte destacant que la força del projecte de Som Espluga «ve des de la base». També va recordar que alguns projectes que està duent a terme l'actual consistori venen de legislatures anteriors i que «convé una renovació».

 

Som Espluga va ser la llista més votada l'any 2015

Som Espluga es va presentar per primera vegada a les eleccions municipals del 24 de maig de 2015, unint diversos sectors d'esquerra i amb la idea de crear una alternativa al govern municipal actual. En les passades eleccions Som Espluga va ser la llista més votada amb 867 vots, tot i que el pacte entre David Rovira i Antonio Vendrell portés als cinc regidors de Som Espluga a l'oposició.