Les famílies de la Conca de Barberà prenen nota sobre com educar els fills adolescents

Una quinzena de famílies han participat en una xerrada que formava part del programa ‘Emociona't’ sobre educació emocional per a persones que eduquen, joves i famílies
Imatge de la xerrada a la Biblioteca Comarcal de Montblanc. | Cedida

 

Dijous dia 27 de juny a la tarda, la Biblioteca comarcal Conangla i Fontanilles de Montblanc, va ser el punt de trobada d'una quinzena de famílies que van assistir a la xerrada ‘Adolescents a casa: acompanyem des de la seguretat i la confiança’.

 

L’activitat va anar a càrrec de Neus Reixach, pedagoga sistèmica i educadora del programa Créixer en Família de la Generalitat. Durant la xerrada es van donar nocions del desenvolupament del cervell en aquesta etapa de la vida, es va fer èmfasi de les adolescències existents i també es van donar pautes de gestió emocional davant la resolució de conflictes.

  

Aquesta activitat formava part del projecte de l'Oficina Jove ‘Emociona't: eines per educar en l'optimisme intel·ligent’.

 

Infants i adolescents en situació de risc gaudeixen d’un dia de lleure

D’altra banda, el passat 26 de juny, es va realitzar la tradicional excursió de final de curs dels tres Serveis d'Atenció Diürna de la comarca (antics centres oberts): Montblanc, l'Espluga de Francolí i Santa Coloma de Queralt. Aquest servei està destinat a infants i adolescents que es troben en situació de risc i/o vulnerabilitat.  

 

Infants en situació de risc de la Conca de Barberà gaudeixen d'un dia de lleure amb diverses activitats. | Cedida

  

Els infants amb edats de 4 a 16 anys, van gaudir d'un dia ple de diferents activitats. Van començar el dia a la ciutat de Valls, realitzant un taller de castells a la Colla Vella dels Xiquets de Valls, on van experimentar i conèixer més sobre aquesta tradició, i paral·lelament un taller de circ, a la Circoteca de la cia. Passabaret, on van poder interactuar amb els diferents materials que s'utilitzen en aquest àmbit.

  

A l'hora de dinar, van anar al Parc Sant Jordi de Reus, on van poder descansar, per seguir a la tarda amb l'activitat de Salting, on s'ho van passar d'allò més bé.