ÚLTIMA HORA

Els tarragonins empresonats a Mas d'Enric per les protestes contra la sentència queden en llibertat

URGENT

L'Ajuntament de Tarragona tancarà amb cadenat un edifici municipal ocupat il·legalment

Rocafort de Queralt s'acomiada de la Setmana de la Joventut amb una Festa Holi

Els actes són organitzats per l'Ajuntament de Rocafort de Queralt, l'Associació Juvenil Rocajoves i l'Oficina Jove de la Conca de Barberà
En pocs dies la piscina del poble s'ha omplert d'activitats per a joves | Cedida

 

Rocafort de Queralt ja és a punt de finalitzar la seva Setmana de la Joventut. El dilluns es va fer una activitat intergeneracional en la qual els més grans van ensenyar al jovent a jugar al joc de la butifarra, un joc competitiu i d'estratègia que es juga amb quatre jugadors que formen parelles. Va tenir tant d'èxit que les parelles es van tornar a trobar el dimarts a la tarda per seguir jugant.

  

El dimarts els infants i joves del poble es van poder fer pentinats estrambòtics que van decorar amb esprai de colors i purpurina. Alguns joves es van asseure a fer trenes originals i d'altres van preferir fer de conillets d'índies i es van deixar fer crestes, encrespats, recollits, tupés, tirabuixons i trenes de totes les mides.

  

El dimecres, a la jornada de multiactivitats es va realitzar una gimcana al voltant de l'aigua, un espai de joc amb diferents elements aquàtics i finalment, el joc de l'Oca de la Conca que va posar a prova els coneixements sobre la comarca dels més petits. 

  

El joc de l'Oca de la Conca, és una barreja entre el joc de l'Oca tradicional i el Trivial, però adaptat a la Conca de Barberà. El taulell és una lona de 6 m de llarg per 4 m d'ample, aproximadament,  que té serigrafiat un dibuix de la Conca de Barberà amb 70 caselles que corresponen als pobles i pedanies de la comarca. S'hi juga amb un dau gegant i hi poden participar 4 equips. L'objectiu de l'Oca és contribuir a generar un sentiment de pertinença i d'arrelament municipal i comarcal i donar a conèixer la comarca. Per aquest motiu, quan els participants cauen a la casella de l'oca han de contestar una pregunta sobre la Conca de Barberà o sobre el poble per continuar avançant

  

El dijous la plaça dels Estudis ha tornat a ser l'escenari del cinema a la fresca amb crispetes i beguda pels més clàssics. El divendres es va dur a terme el Concurs de truites que cada any té més bona acollida. Hi van haver 32 truites i més de 50 assistents. El dissabte els joves van saltar i ballar a la Festa Holi que es va fer al costat de la Pista. Hi havia un disc-jockey, un animador i centenars de bosses de pintura. La Setmana de la Joventut va finalitzar el mateix dissabte a les 22.00 h amb el Torneig de futbol a la pista poliesportiva.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!