setmana-joventut-rocafort

Rocafort de Queralt s'acomiada de la Setmana de la Joventut amb una Festa Holi

Els actes són organitzats per l'Ajuntament de Rocafort de Queralt, l'Associació Juvenil Rocajoves i l'Oficina Jove de la Conca de Barberà

Rocafort de Queralt ja és a punt de finalitzar la seva Setmana de la Joventut. El dilluns es va fer una activitat intergeneracional en la qual els més grans van ensenyar al jovent a jugar al joc de la butifarra, un joc competitiu i d'estratègia que es juga amb quatre jugadors que formen parelles. Va tenir tant d'èxit que les parelles es van tornar a trobar el dimarts a la tarda per seguir jugant.

  

El dimarts els infants i joves del poble es van poder fer pentinats estrambòtics que van decorar amb esprai de colors i purpurina. Alguns joves es van asseure a fer trenes originals i d'altres van preferir fer de conillets d'índies i es van deixar fer crestes, encrespats, recollits, tupés, tirabuixons i trenes de totes les mides.

  

El dimecres, a la jornada de multiactivitats es va realitzar una gimcana al voltant de l'aigua, un espai de joc amb diferents elements aquàtics i finalment, el joc de l'Oca de la Conca que va posar a prova els coneixements sobre la comarca dels més petits. 

  

El joc de l'Oca de la Conca, és una barreja entre el joc de l'Oca tradicional i el Trivial, però adaptat a la Conca de Barberà. El taulell és una lona de 6 m de llarg per 4 m d'ample, aproximadament,  que té serigrafiat un dibuix de la Conca de Barberà amb 70 caselles que corresponen als pobles i pedanies de la comarca. S'hi juga amb un dau gegant i hi poden participar 4 equips. L'objectiu de l'Oca és contribuir a generar un sentiment de pertinença i d'arrelament municipal i comarcal i donar a conèixer la comarca. Per aquest motiu, quan els participants cauen a la casella de l'oca han de contestar una pregunta sobre la Conca de Barberà o sobre el poble per continuar avançant

  

El dijous la plaça dels Estudis ha tornat a ser l'escenari del cinema a la fresca amb crispetes i beguda pels més clàssics. El divendres es va dur a terme el Concurs de truites que cada any té més bona acollida. Hi van haver 32 truites i més de 50 assistents. El dissabte els joves van saltar i ballar a la Festa Holi que es va fer al costat de la Pista. Hi havia un disc-jockey, un animador i centenars de bosses de pintura. La Setmana de la Joventut va finalitzar el mateix dissabte a les 22.00 h amb el Torneig de futbol a la pista poliesportiva.


Comentaris