ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

Tot a punt per a la Flaütada, la setmana de la joventut de Vilanova de Prades

Del 9 al 12 d'agost es duran a terme tot un seguit d'actes i activitats culturals i socials
El 10 d'agost se celebrarà el Piscineja una activitat que omplirà de flotadors i jocs les piscines del municipi | Cedida

 

Vilanova de Prades es prepara per celebrar una nova edició de la Flaütada. Aquesta festa tindrà lloc del 9 al 12 d'agost, un cop s'acabi la Festa Major 2018 del municipi, i consisteix en una setmana dedicada a la joventut. Així doncs, s'han organitzat diversos actes culturals i socials perquè tant veïns com visitants gaudeixin de música i bon ambient. 

 

Programa de la Flaütada, la setmana de la joventut

El calendari d'actes començarà el dijous, 9 d'agost, a partir de les 12.00 hores, amb un taller d'orelletes al Casal. Es faran dues sessions i estarà obert a tots els públics. A les 23.00 hores, tindrà lloc la Festa del Mojito a les piscines municipals. A més, els DJ's David i Joan amenitzaran la nit amb la seva música. 

 

El divendres, 10 d'agost, a les 11.00 hores se celebrarà el Piscineja, una activitat que omplirà de flotadors i jocs d'habilitat les piscines del municipi. A la tarda es duran a terme dues activitats molt interessants per a tota la família. Així doncs, a les 18.00 hores a l'Espai les Escoles es realitzarà una sessió de Jocs Tradicionals. En canvi, a les 19.30 hores, l'historiador Biel Serra oferirà una xerrada a la sala del Casal on explicarà diferents històries de Vilanova de Prades. A les 21.30 hores a la Closa se celebrarà el sopar Flaüt. 

 

Dissabte, 11 d'agost, a partir de les 11.00 hores a la sala del Casal, s'inaugurarà l'exposició en 3D «Rapa Nui» de Joan Díez, amb la col·laboració de Micropobles. A les 12.00 hores del migdia, a l'Espai les Escoles, tindrà lloc una activitat cultural en la qual es realitzarà un taller creatiu sobre l'element festiu de Vilanova de Prades. A les 18.00 hores a la sala del Casal es farà la presentació del llibre de Salvador Domènech 'Vilanova de Prades. Com el mestre Civera va revolucionar el poble'. 

 

Diumenge, Vermutet Flaüt i activitats dels Joves de Vilanova

 

Finalment, els actes es clouran el diumenge, 12 d'agost. Per tant, a les 12.00 hores a la plaça del Casal se celebrarà lloc el Vermutet Flaüt, un concurs de tapes per combatre la gana i prendre un refrigeri. Cal destacar que els participants anònims podran preparar fins a un màxim de tres tapes diferents, que posteriorment es degustaran entre el públic assistent a mode de vermut dominical.  

 

A les 18.30 hores, al Camp de Poblet, tindrà lloc l'estrena de la primera edició del concurs «El millor pagès i pagesa de Vilanova de Prades», una activitat organitzada pels Joves de Vilanova. Per acabar la setmana de la joventut de Vilanova de Prades, els joves del municipi delectaran al públic amb un concert a la sala del Casal.