Barraca de pedra seca

Santa Coloma de Queralt acollirà una jornada sobre la pedra seca

El professor de la Universitat Rovira i Virgili, Sergio Coll, dirigirà la sessió teòrica

Santa Coloma de Queralt acollirà, el dissabte 26 de setembre, una jornada  de coneixement sobre la pedra en sec, la seva tècnica i la seva utilització mil·lenària com a estratègia d'adaptació i d'aprofitament del medi. El professor de la Universitat Rovira i Virgili, Sergio Coll, serà qui dirigirà la sessió, fent una primera intervenció teòrica sobre la tècnica i les seves principals característiques.

També s'efectuarà una mostra de construcció d'un mur de pedra en sec, on el públic assistent podrà veure de quina forma es construïa aquest tipus d'estructura, tan important per al guany de terrenys de cultiu, com per la conservació d'espais útils agraris enfront l'erosió. 

Projecte Col·labora pel Paisatge

Aquesta acció es desenvolupa gràcies a la participació del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp al projecte Col·labora pel Paisatge, que rep el finançament del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i del Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural, LEADER. Per altra banda, el projecte compta amb la  Setmana de la Pedra Seca, una iniciativa que vol promoure activitats arreu del territori que posin en valor aquestes estructures. La realització d'aquesta setmana s'ha fixat durant la darrera de novembre, on el nostre grup d'acció hi participarà amb una activitat de dinamització a la zona del Priorat.