L'alcalde de Montblanc valora positivament l'entrada en vigor del desviament de camions cap a l'AP-2

Josep Andreu lamenta, però, que només es desviïn de Montblanc a les Borges
Un camió al peatge de l'AP-2 a Montblanc. | LaConcaDiari.cat

 

Josep Andreu, alcalde de Montblanc, considera «importantíssima» la propera mesura que servirà per descongestionar el tram de carretera nacional entre Montblanc i les Borges Blanques. «Aquest cop, amb l'obligatorietat, que abans no es preveia, ho notarem i molt», ha etzibat el batlle montblanquí valorant positivament la imminent entrada en vigor de les bonificacions pel desviament obligatori de camions de  l’N-240.

 

  

L'alcalde de Montblanc creu que amb aquesta mesura s'alliberarà de trànsit una via molt congestionada, amb una alta accidentalitat i amb vàries interseccions a polígons industrials. Andreu lamenta, però, que finalment, el tram del Pla de Santa Maria a Montblanc estigui exclòs de l'obligatorietat -tot i que es mantindran les bonificacions. El batlle montblanquí també creu que només el temps dirà si la compensació als veïns del territori a través del sistema 'teletac' (Via-T) té èxit o no.

 

 

Pla mig de l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, gesticulant, davant la sala de plens del consistori montblanquí. | ACN

 

«Crec que aquí, sens dubte, els principals beneficiats seran els veïns que facin el trajecte de Montblanc a les Borges», ha manifestat l'alcalde. «Caldrà veure si tot plegat és suficient o no, però ho hem de provar i es tracta de valorar que aquest model funciona especialment per evitar accidents, en un any en què s'ha disparat tant la xifra d'accidents a Catalunya», ha afegit. «Ens hauria agradat que, mentre no està fet el túnel del Coll de Lilla -en relació al darrer tram d'obres de l'autovia l'A-27-, el tram bonificat fos del Pla de Santa Maria a les Borges, però finalment no ha estat inclòs», ha lamentat.

 

Pla obert dels treballs de l'autovia A-27 als peus del coll de Lilla, a cavall entre l'Alt Camp i la Conca de Barberà. | ACN

 

Avancen les obres de l'A-27 

Els avenços en els treballs de l'A-27, en el seu quart i últim tram per enllaçar Tarragona i Montblanc, també són motiu de satisfacció per Andreu. A Fontscaldes, als peus del Coll de Lilla, les obres avancen per tal de construir el complex túnel que ha de travessar les muntanyes entre l'Alt Camp i la Conca de Barberà, que tenen una execució estimada és de 29 mesos. 

Pla general de grues treballant en les obres de l'autovia A-27 -de Tarragona a Montblanc-, al costat del poble de Fontscaldes. | ACN

 

Tot i l'avenç de les obres, l'alcalde insisteix que falta que el Consell d'Estat aprovi el modificat del túnel -que encareix l'obra amb 31 milions d'euros addicionals. Andreu ha reclamat al ministre i al subdelegat del govern espanyol a Tarragona que s'agilitzi el tràmit. «El subdelegat va dir que 'això era un fet', doncs si ho és, que s'aprovi el modificat i així puguem entrar al túnel», ha conclòs.