Concactiva dóna el tret de sortida al projecte 'Joves Actius Conca de Barberà'

Es tracta d'un projecte juvenil de formació i inserció laboral
Una vintena de persones, la gran majoria joves, van assistir a la presentació. | J.V.

 

Una vintena de persones, la gran majoria joves, van assistir aquest dimecres 10 de gener a la presentació oficial del nou projecte juvenil de formació i inserció laboral de Concactiva.

Francesc Benet, president del Consell Comarcal i Conseller de Promoció Econòmica, va ser l’encarregat d’obrir l’acte esperonant als joves a formar-se i iniciar el seu projecte vital i professional amb les eines que ofereix Concactiva. Per exemplificar-ho, Benet va fer un repàs a les xifres de l’organisme autònom del darrers cinc anys.

164 joves de la Conca han participat en programes juvenils de Concactiva

Des del 2013, any en que es va estrenar Joves per l’Ocupació, 164 joves de la Conca de Barberà han participat en programes juvenils de Concactiva, amb una mitjana d’inserció al món laboral o retorn al sistema educatiu del 80%. Unes xifres destacables que inclouen també projectes com Fem Ocupació per a Joves, els contractes en pràctiques de Garantia Juvenil i l’Odisseu, incloent des de joves amb formació bàsica fins a joves amb estudis superiors i amb l’objectiu d’afavorir les primeres experiències laborals i que els joves no hagin d’abandonar la seva comarca d’origen.

Carles Herèdia i Francesc Benet van presentar el nou projecte juvenil de formació i inserció laboral. | J.V.

 

La presentació va seguir amb la intervenció de Carles Herèdia, tècnic d’ocupació juvenil i coordinador de Joves Actius Conca de Barberà, que va explicar els detalls d’aquest projecte que neix com a relleu als programes abans descrits i que ofereix possibilitats als joves que han deixat els estudis o que no troben feina en les seves especialitats.

Joves Actius, que s’inicia aquest mes de gener i té una durada d’un any, inclou una tutorització continua per a què els joves defineixin el seu futur vital i professional i esvaeixin dubtes. Els 20 joves participants, a més, realitzaran una formació amb Certificat de Professionalitat d’entre 300 i 400 hores, a triar entre Cuina i Cambrer de Sala o Fabricació Electromecànica. Aquesta formació, amb pràctiques en empreses incloses, està dirigida als sectors que ofereixen actualment més llocs de treball vacants a la comarca, facilitant així als joves la possibilitat de trobar feina un cop acabada la formació.

Un cop finalitzada aquesta formació professionalitzadora, els joves decidiran si volen iniciar-se en el món laboral o retornar al sistema educatiu, mitjançant la realització de cicles formatius o obtindre l’ESO mitjançant l’Escola d’Adults. En el cas de provar sort en el món laboral, els joves no només comptaran amb el suport dels prospectors d’empresa de Concactiva, sinó que les empreses que els contractin rebran un subvenció mensual de 850 euros, facilitant-ne així la seva contractació.

Com a novetat respecte edicions anteriors, els joves també participaran en activitats socials i culturals de la comarca, promovent d’aquesta manera una major integració amb l’entorn més proper i un suport mitjançant la socialització.

Encara queden places disponibles

La selecció per al programa Joves Actius Conca de Barberà ja ha començat, però des de l’organisme comarcal recorden que encara queden algunes places disponibles. La participació es gratuïta i està dirigida a joves de 16 a 29 anys. Els residents a fora de Montblanc també rebran una beca de transport. Tothom que hi estigui interessat pot dirigir-se a Concactiva per a demanar més informació.

"El poble de la Conca que ha rebut la visita del Foraster" "L' 'Escape room' de Santa Coloma tanca amb èxit de participants"