Montblanc organitza 'Anem a l'hort', una nova activitat familiar per donar a conèixer la feina al camp

L'experiència, emmarcada dins el cicle d'activitats 'Viu Montblanc en família', pretén fomentar també el consum sostenible i responsable
Montblanc organitza una activitat per fomentar el coneixement de l'horta | ACN
 

El cicle d'activitats 'Viu Montblanc en família'  estrena una nova experiència adreçada al públic familiar que es realitzarà el pròxim dissabte 15 d'agost. Es tracta d''Anem a l'hort', una passejada pels horts de la Parellada, amb què l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Montblanc, organitzadora del cicle, pretén fomentar el coneixement del producte agroalimentari del territori entre els més petits. A més, després de caminar per l'entorn, es podran collir fruites i verdures ecològiques de temporada.

L'activitat hortícola arrencarà a les sis de la tarda des de l'Oficina de Turisme de Montblanc, des d'on els participants es desplaçaran cap a les instal·lacions de la Carabasseta, situades a la vora del camí de la Parellada. Allà, Andreu Sabidó, productor d'horta de Montblanc i propietari de la Carabasseta, explicarà als participants com és la feina al camp i les fruites i verdures que hi conrea. 

Una activitat per transmetre la importància del consum responsable

A més, Sabidó, productor —recordem— ecològic transmetrà la importància de consumir de forma més responsable i sostenible, apostant pels productes de temporada i de proximitat. Després arribarà l'hora de la collita de fruites i verdures, que els participants es podran endur a casa. Per acabar, l'acte es tancarà amb un berenar amb productes de proximitat.

Dues persones plantant safrà en la plantada feta en una finca a Montblanc | ACN
 

Des d'aquest dilluns 27 de juliol fins al dia 10 d'agost, els interessats s'hauran d'inscriure prèviament, de manera gratuïta, omplint un formulari que està disponible al web de Montblanc Medieval. D'altra banda, també és possible enviar un correu al Patronat de Turisme per accedir a l'activitat o trucar al 977 861 733. L'aforament serà limitat per complir amb les mesures de prevenció i seguretat sanitària de la Covid-19. Així, serà obligatori l'ús de mascareta i del gel hidroalcohòlic.

Aquesta activitat s'inclou dins el #Safrània365 i el cicle d'activitats familiars 'Viu Montblanc en família', i s'emmarca, a més, dins la iniciativa d'intervenció coordinada 'PECT TurisTIC en família', operació La història fa turisme. El mes de febrer se'n va estrenar l'edició amb un taller de turisme familiar, i el passat cap de setmana es va celebrar una plantada de safrà amb una quinzena de participants.

"El producte més selecte i diferenciat de TGN que pots trobar als millors restaurants" "Consulta el programa d'actes de la Festa Major de l'Espluga de Francolí 2020!"