INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Montblanc se suma a la Riuada Solidària amb una nova plataforma local per ajudar els damnificats pels aiguats

Un grup de voluntaris s’ha organitzat a la capital de la Conca de Barberà afegint-se al moviment que va sorgir a l’Espluga de Francolí el passat 25 d’octubre
El Pont Vell de Montblanc, l'endemà dels aiguats. | Júlia Giribets

La Riuada Solidària al Francolí, una iniciativa sorgida per ajudar els damnificats de la riuada del passat 22 d’octubre, amplia la seva xarxa territorial amb la incorporació del municipi de Montblanc.

 

Un grup de persones voluntàries s'han organitzat des del passat cap de setmana a la capital de la Conca de Barberà i han sumat una nova plataforma local al moviment solidari nascut a l’Espluga de Francolí el passat 25 d’octubre.

 

No obstant això, la recaptació dels donatius i el posterior repartiment dels fons serà gestionat de manera independent per cada plataforma local, amb un número de compte específic per a cada municipi.

 

Es podran fer donatius a les dues plataformes de manera independent

En aquest sentit, els donatius recaptats fins ara al número de compte publicat sota la campanya impulsada des de l’Espluga de Francolí, seran destinats a ajudar els particulars del mateix municipi. Per a la recaptació dels donatius que es destinaran a Montblanc, des de la mateixa plataforma local s’està treballant en l’activació d’un número de compte que es farà públic en les pròximes hores.

 

L'Espluga de Francolí, després dels aiguats | Júlia Giribets

 

En la resta d’àmbits d’actuació, les dues plataformes locals comparteixen sinergies sota el paraigua genèric de la Riuada Solidària al Francolí. La data màxima de recepció de donatius per a les dues poblacions serà el 31 de desembre de 2019. Paral·lelament, cada plataforma local treballa en la redacció de les bases, on es detallaran els passos necessaris a seguir per poder optar a les ajudes de cada municipi.

 

Activitats solidàries a l’Espluga i a Montblanc

D’altra banda, el programa d'activitats solidàries previst inicialment només a l’Espluga, s’amplia a dos caps de setmana: el primer serà a l’Espluga, del 22 al 24 de novembre i Montblanc recollirà el relleu acollint activitats el cap de setmana del 30 de novembre i l’1 de desembre.

 

Després d’haver registrat prop d’un centenar de propostes per al cap de setmana d’activitats a l’Espluga, es dona per tancat el període de recepció d’actes per aquest municipi i ja està en marxa un nou formulari per recollir les iniciatives que es puguin incloure en la programació que se celebrarà a Montblanc el cap de setmana següent.

 

Riuada Solidària al Francolí segueix oberta a altres municipis, si així s’organitzen des de la seva societat civil i posa la seva marca i experiència a disposició d’altres poblacions properes afectades perquè puguin endegar accions solidàries i recaptar i gestionar la recollida de fons des de la seva pròpia plataforma local.

Més notícies de la categoria Conca de Barberà