El Museu de la Vida Rural dedica aquest cap de setmana a les abelles

Es tracta del ‘Beekend’, unes jornades per apropar el públic a aquests insectes mitjançant tallers, projeccions i altres activitats
El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí. | MVR

 

Del 17 al 20 d’agost, el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí s’endinsarà en el món de les abelles amb la celebració del 'Beekend', un cap de setmana on aquests insectes seran els protagonistes de diverses activitats programades.

 

Amb la voluntat d’aproximar el públic a aquests animals i d’aprendre més sobre ells, s’han previst un seguit d’actes on els assistents podran conèixer millor el món que envolta les abelles. Aquest divendres, 17 d’agost a les 11.00 tindrà lloc un taller artístic que donarà el tret de sortida al ‘Beekend’, on l’artista Loredana Talpos iniciarà als participants en tècniques d’escultura modelatge i pintura sobre cartó.

 

També divendres al matí, es podrà gaudir de l’experiència d’observació ‘in situ’ d’una arna en ple funcionament. Anirà a càrrec del geògraf i apicultor Roger Gasull, responsable de l’empresa Àrnia explicarà com viuen i treballen les abelles i la funció que té cadascuna d’elles. Les inscripcions es poden fer al 977870576 o bé a info@museuvidarural.cat

 

Divendres a la tarda, a les 18.00 hores, es projectarà el documental ‘Vanishing of the Bees’ que narra la desaparició que pateixen les abelles de la mel i indaga en les causes que expliquen el fenomen conegut com a Síndrome de Despoblament dels Ruscs i les nefastes conseqüències que això pot tenir, ja que una de les funcions d'aquestes abelles és la pol·linització de cultius.

 

El ‘Beekend’ clourà dilluns 20 d’agost amb la projecció de la videocreació ‘En el camino de las abejas', de l’artista Abu Ali. L’autor retrata l’apicultura tradicional del Marroc, seguint metafòricament la ruta de les abelles des dels erms i les muntanyes fins les flors i els jardins. Aquest camí de les abelles exposa una reflexió sobre l’època que vivim. L'acte forma part d'una de les etapes del Grand Tour que organitza Clara Garí.

 

Visita guiada a ‘The Dust Bowl’

Aquest dissabte dia 18 a les 11.00 hores, per altra banda, tindrà lloc una visita guiada a l’exposició ‘The Dust Bowl’ a càrrec del seu comissari, Àlex Rebollo. En aquesta activitat, s'explicarà com va afectar la gran depressió a l'apicultura dels EUA, aprofitant que se celebra el 'Beekend'. Aquesta exposició permanent es pot visitar en horari continu durant el mes d’agost de dilluns a dissabte de 10.30 a 18.30 hores (els festius només al matí). El mateix horari segueix l’exposició ‘Orografies’ de Toni Moreno.