Biblioteca de l'Espluga

La Biblioteca Ramon Muntanyola de l'Espluga de Francolí amplia horaris a causa de la Covid-19

També es reforcen les mesures d'higiene i seguretat a causa de la situació actual

La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola  de l'Espluga de Francolíamplia aquest curs l'horari d'obertura de manera excepcional, obrint tots els matins i com ja era habitual també a les tardes, excepte la tarda de dimecres que romandrà tancada per atendre els clubs de lectura. Així doncs a partir de dilluns 14 de setembre, s'amplia l'horari del servei. Els matins de 10.30 h a les 13.00 h i les tardes de 16.00 h a 20.00 h, excepte els dimecres que romandrà tancada.

Des de la biblioteca pública, s'han reforçat les mesures de prevenció davant la situació actual derivada de la Covid-19, oferint 10 places entre la sala de lectura i col·lecció local per a joves i adults, i tres espais per a nuclis familiars a la sala infantil. L'ús d'ordinadors es limita a cinc, quatre a la sala de lectura i un a la col·lecció local.

Programa d'activitats

La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola treballa en una proposta d'activitats per aquest curs 2020-2021. Adaptant les activitats a la situació i normativa actual. Així aquest any la programació s'anunciarà mensualment, i no en format anual, a causa de l'evolució canviant provocada per la pandèmia. Les primeres activitats presencials seran l'obertura del curs amb els clubs de lectura, que tot just ultimen els detalls.

Setmana del Llibre en Català

Per altra banda, el Servei de Biblioteques, amb la col·laboració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, ha impulsat el programa de suport a les fires del llibre del Principat que té per finalitat que les biblioteques públiques del país comprin títols a les fires que se celebren a Catalunya. A més, el Servei aposta per un projecte que beneficia d'una banda a les fires, atès que se'ls garanteix una quantitat d'ingressos addicional, i de l'altra a les biblioteques, que poden ampliar el seu fons adquirint-hi les novetats exposades.

Pel que fa a la província de Tarragona, han estat quatre les biblioteques seleccionades, entre elles la biblioteca pública i municipal de l'Espluga de Francolí. En aquest sentit, la bibliotecària de l'Espluga Núria Estadella i el regidor de Cultura Enric Mercadé van assistir el passat dijous 10 de setembre en aquest esdeveniment literari i cultural i van participar en la ponència 'Com triar literatura infantil i juvenil per a la teva Biblioteca' pensada per les responsables de les biblioteques, així com a l'espai de venda de La Setmana, ubicat aquest any al  Moll de la Fusta de Barcelona, a causa de la situació actual provocada per la Covid-19.

Els llibres adquirits per la Biblioteca Mn. Ramon Muntanyola, per valor de mig miler d'euros, recullen les necessitats dels lectors locals i l'oportunitat de descobrir nous títols de la literatura infantil, juvenil i per adults, i també s'han escollit les novetats pels clubs de lectura que impulsa cada any la Biblioteca i que aviat engegaran el curs 2020-2021.

La Setmana del Llibre en Català és un espai on més de  100 biblioteques del país s'han trobat amb un objectiu comú: sumar i descobrir nous títols editorials per a bastir de nous fons les biblioteques públiques. Durant la jornada també hi ha hagut espais de trobada amb altres biblioteques, on entre les responsables d'aquests equipaments han intercanviat recursos i projectes.