La nova sala s'ubicarà al costat del cementiri

Sarral comptarà amb una sala de vetlles abans d'acabar l'any

Fins ara els veïns havien d'anar a poblacions pròximes per fer la vetlla

La sala de vetlles de Sarral serà una realitat d'aquí a poc temps. L'ajuntament del municipi ha aprovat la construcció d'un dels equipaments bàsics més esperats pels veïns, que fins ara havien de fer les vetlles als municipis pròxims com el tanatori de Montblanc. L'alcalde de Sarral, Jaume Fornés, ha declarat que «som un poble de 1.700 habitants i la sala de vetlles és necessària. És un servei bàsic i per aquest motiu hem apostat perquè la gestió sigui municipal».

En aquest sentit, el mateix alcalde ha explicat que qualsevol persona podrà contractar els serveis de la funerària que prefereixi, i aquesta serà l'encarregada de llogar l'ús de la sala a l'ajuntament. «Els preus de cada funerària varien molt, però el servei de la sala serà un preu fix i públic, perquè l’establirà l’Ajuntament de Sarral», ha explicat Fornés.

Ubicada al costat del cementiri

La nova sala s'edificarà al costat del cementiri, a peu de la carretera, en un terreny que és de titularitat municipal. L'equipament tindrà una mida de gairebé 300 metres quadrats, que es distribuiran en una sala principal de 170 metres quadrats, cotxera, sala pel difunt, un aparcament pels familiars, vestíbul, serveis i també un porxo de 40 metres quadrats amb un gran jardí a l’entrada.

Per al disseny de l'edifici es farà servir l'alabastre, una guix que és emblemàtic i de llarga tradició al municipi de Sarral. Concretament, s'ubicarà un banc construït amb aquest material i es folraran algunes de les parets de la nova sala de vetlles.

Aquesta acció formava part dels compromisos electorals de la FIC i ERC, les dues candidatures que ara comparteixen govern a Sarral. El dijous passat es va aprovar la proposta al ple municipal i la inversió serà de 430.000 euros, finançats pel Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona. Es preveu que la durada de les obres finalitzi a les acaballes d'aquest any.


Comentaris