Els Pastorets de l'Espluga de Francolí arriben carregats de novetats

L'espectacle estrena director musical i amplia l’orquestra. També presenta altres novetats escèniques
Imatge d'Els Pastorets de l'Espluga de Francolí. | Pep Torres

 

Tornen Els Pastorets de l’Espluga de Francolí els dies 25 i 29 de desembre a les 18.30 hores al Teatre del Casal. Aquest any, l’espectacle presenta importants novetats. Una d’elles és la direcció musical que caurà en mans de Diego Calderón.

 

L’orquestra també serà molt més gran, amb fins a 15 músics. La seva interpretació també presenta novetats en l'acompanyament orquestral que Calderón ha preparat per al Ball de Bastons que es pot veure al segon acte. Per primer cop, la colla infantil dels Bastoners de l'Espluga picaran acompanyats de flabiol i orquestra en un fragment de l'anomenat 'Cant del Poble' on es poden escoltar les melodies dels Segadors i la Santa Espina.

 

D’altra banda, una de les sorpreses més esperades d'aquest any serà la nova arribada dels dimonis sota invocació de Satanàs. Aquest any, la tradicional melodia de les Fúries de l'Infern incorporarà una nova sonoritat que farà vibrar l'escenari i la platea. El productor musical Ferran Andechaga farà sonar com mai s'han sentit les veus dels Pecats Capitals a un ritme trepidant, amb un nou cor format per Toni Morlans, Ferran Lozano, Guillem Tierz, Marc Roca, Ramon Biosca, Gemma Roselló, Isabel Vallès i Maria Tierz.

 

L'espectacle dels Pastorets de l'Espluga està en permanent evolució. Un dels seus tresors són els històrics decorats, telons de paper que situen l'espectador enmig del bosc, sota l'infern o als carrers de la Judea.

 

L'orquestra assaja amb el nou director, Diego Calderón. | Cedida

 

  

Aquest any a més, l'equip d'atrezzo i efectes especials s'ha dedicat a millorar l'aparició i el vestuari de l'àngel Sant Gabriel, que en aquesta ocasió interpretarà per primer cop la Bruna Ribé, de 10 anys.

 

Tot i les importants novetats, la representació d'aquest any manté en bona part el repartiment d'actrius i actors consolidat en aquests últims anys, dirigit per Josep M. Mercadé i estrenat fa 18 anys amb Marc Civit com a Rovelló i Xavier Lozano com a Lluquet, Joan Amigó com a Satanàs, Josep M. Farré com a Jeremies i Àngel Tierz com a Getsè. Aquest any s'estrena Rosa Salvadó com a Marta, i segueix Clara Sans com a Isabeló. Ella va ser el nen Jesús de fa 18 anys, quan s'estrenava aquest repartiment.

 

El rector de la parròquia de l’Espluga serà Sant Josep

Com a curiositat, aquest any el rector de la Parròquia de l'Espluga, Marcus Vinicius Teixeira serà Sant Josep, amb Gemma Òdena de verge Maria i la recent nascuda Martina Vives com a infant Jesús. Ester Farré segueix com a Sant Miquel i Toni Morlans com a Llucifer. Al capdavant dels pastors hi haurà per primer cop Àlex Foix com a Jepó i Marc López com a Joanoi, amb Francesc Sánchez com a Anam. Bernat Morlans, Oriol Mas i Carlota Franquès, seran els 3 pastorets petits. 

 

A l'Infern, es completa el repartiment de pecats capitals amb Josep M. Sans, Guillem Tierz, Ferran Lozano, Mar Minguella, Aina Palau, Txell Mestrich, Júlia Valls i Mar Boqué.

 

Al pròleg s'estrena Gerard Griñó com a Roc, al costat de les ja veteranes Olga Herreria com a Llúcia i l'àvia M. Àngela Anguera. Josep Morató segueix com a Martinet.

 

L'equip es completa amb mig centenar de figurants, i un equip tècnic i artístic format per una trentena de persones, amb Marc Roca al capdavant de la realització tècnica. 

 

Escena d'Els Pastorets de l'Espluga. | Pep Torres

 

 

Una de les particularitats dels Pastorets de l'Espluga és la presència d'animals vius sobre l'escenari. Un any més, el personatge del Jeremies entrarà a escena sobre el seu ruc. El Lluquet i els pastors podran pasturar les ovelles sobre l'escenari, o mercadejar-les al carrer de Natzaret, on aquest any, per primer cop també s'hi podran veure animals.

 

Una altra de les novetats d'aquest any és la retransmissió dels Pastorets de l'Espluga que es farà per primer cop a televisió. S'enregistrarà la representació del 29 de desembre i s'emetrà a Tac12.

 

Els dies de la representació de l’obra, també podrà comprar el conte 'Els Pastorets i la samarra d'en Getsè'. Aquests dos dies també es podrà visitar al vestíbul del Teatre del Casal, l'exposició de les il·lustracions originals del reconegut dibuixant Joan Vizcarra, autor de les pàgines il·lustrades del conte, inspirades en els Pastorets de l'Espluga.

 

Entrades ja a la venda

Des d’aquest dilluns ja es poden comprar les entrades anticipades per les representacions d’Els Pastorets a l’Espluga de Francolí. Els espectadors podran adquirir la seva localitat al preu de 12 euros a l'Oficina de Turisme de l'Espluga, o reservar-les a través del telèfon 977 871 220.

 

El mateix dia de la representació també es podran comprar entrades a taquilla una hora abans de l'espectacle. Els infants fins a 5 anys tindran l'entrada gratuïta i els de 6 a 14 anys, a 8 euros. Els socis del Casal podran adquirir-la per 10 euros.

 

 

 

 

 

"Les pel·lícules de l'Espluga i Montblanc de Josep Albareda arriben a l'Arxiu Comarcal" "Un any de l'Empelt, l'ateneu popular de la Conca de Barberà"