La Conca de Barberà es prepara per viure un Sant Jordi confinat

A l’Espluga de Francolí es proposa omplir balcons i finestres de roses i a Vilaverd s'escriurà un relat conjunt

Enguany, la diada de Sant Jordi es veurà alterada a causa del coronavirus i es traslladarà al 23 de juliol, si la situació sanitària ho permet. Així mateix, des de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí es vol dur a terme una iniciativa oberta a tothom per celebrar Sant Jordi des de casa. Així doncs, es proposa omplir els balcons i les finestres de roses el dia 23 d’abril.

 

Aquells que hi vulguin participar hauran de fer una rosa amb paper, pintura, roba, llana, cartolina o amb qualsevol altre material que tinguin a l’abast. Després hauran de penjar la rosa al balcó o finestra de manera visible. Un cop penjada caldrà fer-li una foto i enviar-la al Whatsapp 606 303 917 per tal de fer un muntatge amb totes les roses del poble. Aquells que vulguin penjar-ho a les xarxes poden fer-ho amb l’etiqueta #santjordiconfinatedf Aquesta proposta ha estat organitzada per la regidoria de Ciutadania, Esports i Igualtat de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí en col·laboració amb el Punt d’Informació Juvenil Francolí i l’Oficina Jove de la Conca de Barberà.

 

Les famílies de Vilaverd escriuran un relat conjunt

Per la seva banda, Vilaverd se suma a la iniciativa de l'Ajuntament de Sarral de fer relats confinats, una proposta que permet a totes les persones interessades participar en la redacció d'un conte inventat i construït dia a dia per diferents famílies del poble. Si hi voleu participar heu d'escriure un mail a ebove@concadebarbera.cat i rebreu les instruccions i les bases. L'organització us farà arribar un bocí de conte que haureu de continuar. Un cop escrita la vostra part ho haureu de reenviar a l'organització perquè ho faci arribar al participant següent, que seguirà el relat.

 

El resultat serà un conte escrit entre diferents famílies amb un desenllaç i final incert. A banda, cada família podrà incloure un dibuix amb el seu bocí de conte. Aquesta proposta ha estat organitzada per l'Ajuntament de Vilaverd en col·laboració amb l'Oficina Jove de la Conca de Barberà i es durà a terme al llarg del confinament.