GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ERC guanya de forma clara a Montblanc i a la majoria de municipis de la Conca de Barberà

A Montblanc, els republicans obtenen el 40,19% dels vots, duplicant la xifra de Junts per Catalunya, en segona posició amb el 20,49%
Un votant exercint el seu dret a vot en les eleccions generals 2019. | Laia Solanellas

 

Seguint la tendència de moltes comarques catalanes, la Conca de Barberà ha donat la victòria a ERC en aquestes eleccions generals del 28-A. La majoria de municipis d’aquesta comarca han fet guanyador a ERC i, en els pobles on els republicans no han quedat primers, la victòria ha estat per Junts per Catalunya, fent visible el clar domini del vot sobiranista a la Conca.

 

Si mirem la comarca de forma global, ERC ha obtingut la victòria en 17 dels 22 pobles, mentre que JxCAT ha quedat en primera posició en 5 municipis, com són Forès, Llorac, Savallà del Comtat, Vallclara i Vallfogona de Riucorb.

 

Pel que fa a Montblanc, capital de la comarca, el triomf dels republicans ha estat aclaparador, duplicant en vots a la segona força (JxCAT) i emportant-se quasi la meitat dels vots totals a la vila. Així doncs, ERC ha obtingut el 40,19% dels vots dels montblanquins, la qual cosa es tradueix en 1.616 paperetes a favor d’Esquerra.

 

En segon lloc, però amb força distància, ha quedat Junts per Catalunya, amb 824 vots i un 20,49%. Amb 654 vots i un 16,26% es troba el PSC, situat en la tercera posició de forces més votades a Montblanc.

 

Pel que fa a la resta de partits, Ciutadans quasi triplica en vots al Partit Popular, obtenir 240 votants, enfront dels 91 dels populars. VOX també irromp a la capital de la Conca de Barberà amb 74 vots (1,84%).

 

A L’Espluga de Francolí, ERC també duplica en vots a JxCAT

Com ha passat a Montblanc, en municipis com L’Espluga de Francolí, ERC també ha duplicat de llarg en vots a JxCAT. Un 46,2% dels votants espluguins han fet confiança a la formació republicana amb 986 vots, mentre que un 20,29% ha votat per Junts per Catalunya.

 

Amb una mica menys de la meitat de vots, es troba el PSC en tercera posició amb 12,56%, seguit d’En Comú Podem (6,19%) i de Ciutadans amb 104 vots (4,87%). VOX ha obtingut 40 vots a L’Espluga de Francolí, just per sota del Partit Popular, que n’ha obtingut 60.

 

En pobles com Santa Coloma de Queralt també s’ha repetit l’ordre ERC, JxCAT, PSC. En aquest cas, ERC ha obtingut el 39,7% dels vots, seguit de Junts per Catalunya amb el 28,46% i del PSC amb l’11,11%. En aquest municipi el PP i VOX han obtingut gairebé el mateix nombre de vots amb 33 pels populars i 31 per VOX.