Èxit de participació jove en la Setmana de la Joventut de l'Espluga

L'exhibició d'un simulacre de rescat en accident de trànsit ha estat l'acte més multitudinari
El plat fort del Faistiu ha estat el concurs d'apilar caixes. | CCCB

 

La Setmana de la Joventut de l'Espluga de Francolí, més coneguda com a Faistiu, ha finalitzat amb un èxit de participació jove en totes les activitats desenvolupades al llarg dels vuit dies. Hi ha hagut activitats per a tots els públics; esportives, culturals, sensibilitzadores, de lleure, d'oci i musicals.Les activitats han estat seguides amb èxit pels joves del municipi.

 

Durant tota la setmana els 27 participants del Joc de la pastanaga Espluguina han estat jugant amb estratègia per a poder ser els guanyadors. El Torneig del Clash Royal l'han seguit en directe més d'una vintena d'aficionats al joc, alguns dels quals han vingut des de lluny per jugar.

 

El jardí dels Francolins, un espai de trobada amb una oferta variada de música, gastronomia i formació. | CCCB

 

Plat fort del Faistiu

El plat fort del Faistiu ha estat el concurs d'apilar caixes; els joves de dos en dos han col·laborat per ser els millors apiladors de caixes, mentrestant a la plaça el públic assistent ha animat i han celebrat els reptes aconseguits. La robòtica ha motivat la participació dels més joves i el vestíbul del Casal s'ha omplert de robots els quan han estat programats pels participants. Els amants del Ioga també han pogut gaudir de la seva passió amb la sessió que s'ha dut a terme a la gespa de la piscina.  

 

Els amants del Ioga han gaudit amb  la sessió s'ha dut a terme damunt la gespa de la piscina | CCCB

 

Les activitats que ja són tradicionals a la setmana de la Joventut han estat molt participatives, com és el bany nocturn, la caminada nocturna i el concurs de paelles.

 

Les activitats que ja són tradicionals a la  setmana de la Joventut han estat molt participatives, com és el bany nocturn, | CCCB

 

L'exhibició del simulacre de rescat en accident de trànsit ha captat l'atenció d'una multitud de persones grans, joves i petits. La plaça Montserrat Canals s'ha omplert de vehicles d'emergències; 8 bombers treballant en equip han excarcerat els dos cotxes en què les tres víctimes estaven atrapades. La maniobra de rescat ha estat retransmesa en directe comentant els aspectes més tècnics del rescat. Aquesta pràctica ha estat molt ben valorada tant per l'equip de bombers com pel públic assistent.

 

L'exhibició del simulacre de rescat en accident de trànsit va captar l'atenció d'una multitud de persones grans, joves i petits. | CCCB

 

El jardí dels Francolins, un espai de trobada amb una oferta variada de música, gastronomia i formació, ha tornat a omplir-se durant les nits de la setmana de la Joventut, l'associació Juvenil Auvënguen hi ha organitzat concerts, jam session, sopars a la fresca entre altres. El resultat, un punt de trobada acollidor i amb una bona selecció d'activitats.

 

La Setmana de la Joventut organitzada per l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí, l'Associació Juvenil Auvënguen i l'Oficina Jove no s'hauria pogut fer sense la col·laboració de la Unió de Botiguers i Empreses de l'Espluga, el Club Atlètic Espluguí, el Club de tennis taula Els Carquinyolis, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, la Diputació de Tarragona, la Direcció General de Joventut, els bombers del parc de Valls, la Laura Hernández, el Motoclub Francolí, les Ovelles Esgarriades, la Rosa Castro i el Servei Català de Trànsit i els Torraires de Montblanc.