Imatge d'arxiu de la Festa Major de Vimbodí i Poblet 2020

Vimbodí i Poblet celebra la Setmana de la Joventut adaptant els actes al coronavirus

L'edició d'enguany tindrà lloc del 10 al 16 d'agost | Es podrà celebrar el gran gruix d'activitats d'oci

La Setmana de la Joventut de Vimbodí i Poblet arriba un any més, tot i les peculiaritats que suposen les mesures de prevenció contra la Covid-19. L'Associació Juvenil Somdepoble impulsa aquest acte, que se celebrarà enguany del 10 al 16 d'agost, i que amb els anys s'ha consolidat com una de les dates destacades del poble.


La 37a edició de la Setmana de la Joventut ha hagut d'adaptar-se a la crisi sanitària per mantenir l'objectiu de dinamitzar la vida al poble a través de diverses activitats dirigides a tothom. El coronavirus ha obligat a restringir alguns actes, segons informa l'ajuntament, però tot i això es manté el gran gruix d'activitats d'oci.


En la mateixa línia que altres anys, les activitats programades estaran lligades al món de l'esport per a totes les edats, excursionisme, jocs de taula, activitats solidàries, festes, cinema i música, entre moltes altres. Des de l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet s'han detallat les activitats més peculiars de la setmana.


Entre altres, destaca l'espectacle de màgia, que tindrà lloc el dimarts 11 d'agost a dos quarts d'11 de la nit; la cursa d'orientació del dimecres 12 agost a dos quarts de set del matí; la Nit del Terror, dimecres 11 a les 23:30 hores, el geocaching del dijous 13 a dos quarts d'11 de la nit; la Festa dels anys 80, el dissabte 15 a les 23:45 hores o el Dinar Popular de Paelles, el diumenge 16 a les 12 del migdia.

Activitats adaptades

Des de l'entitat organitzadora, Somdepoble, s'ha recalcat que totes les activitats organitzades enguany s'han adaptat a les recomanacions sanitàries i de distància social que marquen les autoritats sanitàries. Per altra banda, també insten als participants a mantenir en tot moment els requisits d'higiene i protecció.


«És una edició especial, marcada per la situació que ens està tocant viure, en la que no volem deixar de passar-nos-ho bé, però ho hem de fer respectant totes i cadascuna de les mesures de prevenció necessàries en les activitats que es duguin a terme», expliquen des de Somdepoble.


En aquest sentit, algunes de les mesures han fet eliminar actes com l'entrega de trofeus i premis per a cada una de les activitats, així com la recol·lecta de donacions dels patrocinadors locals. Des de l'entitat també s'ha decidit no fer l'entrega de programes d'actes a les llars.


Aquests programes d'actes es podran obtenir als diferents punts on es duen a terme les activitats, on també es podrà col·laborar amb l'associació i comprar les samarretes commemoratives.


Així mateix, atenint-se en l'actualitat del moment, l'organització de la Setmana de la Joventut es reserva el dret a modificar el programa, si així ho exigeix l'actualitat i recorda obligatorietat de l'ús de mascareta i de gel en totes les activitats.


Comentaris