Pla general d'un grup de joves dins del recinte del Monestir de Poblet.

Catalans i europeus, els que més visiten la Conca de Barberà

L’Oficina Comarcal de Turisme registra un augment de visitants respecte l'any 2018 d'un 4%
Pla general d'un grup de joves dins del recinte del Monestir de Poblet.
Pla general d'un grup de joves dins del recinte del Monestir de Poblet. | laConcaDiari

El nombre de visitants a l’Oficina Comarcal de Turisme de la Conca de Barberà durant l’any 2018 ascendeix a 81.182 persones, segons ha comunicat la pròpia oficina. Això representa un augment de 4% respecte a l’any anterior, mentre que les consultes s’han mantingut respecte l’any 2017 amb 21.542 consultes. 

Catalans i europeus, els que més visiten la Conca de Barberà

El mercat català és el capdavanter pel que fa a la procedència del turista, representant el 39% del total dels visitants a l’Oficina de turisme (31.368 persones). Com a subprocedències del mercat català, lideren el rànquing els visitants procedents de Barcelona i província (66%), seguit de Tarragona i província (14%), Lleida i província (13%) i Girona i província (7%).

Els ciutadans procedents d’Europa ocupen el segon lloc dels qui més visiten la Conca. Aquests representen un 31% del total (25.641 persones). En relació a aquest mercat, els principals visitants són majoritàriament francesos (45%). En segon lloc destaca la presència d’alemanys (13%) i en tercer lloc es situen els russos (9%) i belgues (9%). També es troben destinacions d’origen com són:  Itàlia(6%), Gran Bretanya (6%), Holanda (6%), entre altres.

Segueixen els visitants espanyols (23%, 18.627 persones), on les principals destinacions d’origen d’aquests són, entre d’altres, País Valencià (35%), Madrid (23%), i Aragó (10%). Segueixen Andalusia (7%) i el País Basc (7%), entre d’altres. Finalment, un 7% del total, 5.546 persones, procedeixen de la resta del món; trobem destinacions com Estats Units (29%), Argentina (18%), Mèxic (11%), entre d’altres.

Temes més consultats pels visitants a la Conca

En relació als temes més consultats pels visitants, es formalitzen diferents preguntes entorn al monestir de Poblet, generades per la ubicació de l’Oficina de Turisme dins el centre de recepció de visitants del mateix conjunt monàstic, i després per ordre d’interès dels visitants, es sol·licita informació general de tota la oferta turística de la Conca de Barberà, sobre La Ruta del Cister, Montblanc Medieval, els museus de l’Espluga de Francolí, restaurants, cellers i les rutes de senderisme de la comarca.

Augment dels turistes que s'allotgen a la Conca

El 41% de les persones que visiten l'oficina de turisme fan excursions d’un sol dia, s’allotgen al seu lloc de procedència. Els turistes que s’allotgen a la costa Daurada representen un 35%. Els visitants que s’allotgen a la comarca representen un 14% (9.946 persones), xifra que ha augmentat en un 1% respecte l’any 2017. Els llocs d’allotjament d’aquestes persones han estat Vimbodí i Poblet (32%), l’Espluga de Francolí (29%), Montblanc (14%) i Vilanova de Prades (2%). Cal destacar que el 18% de les persones allotjades a la comarca ho han fet amb autocaravana.

Tipologia de visitants

El 57% dels turistes que han passat per l’oficina han estat parelles, el 24% ho han fet en família, el 12% de forma individual, el 6% en grup i l’1% amb l’escola. En relació a les edats: el 64% dels visitants tenen l’edat compresa entre els 41 i 65 anys; el 26% eren majors de 65 anys; el 9% entre 25 i 40 anys i l’1% menors de 25 anys.


Comentaris