GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Oficina Jove de la Conca organitza un cicle de xerrades sobre els estudis a triar

Estudiants, famílies i docents podran rebre informació de primera mà sobre les universitats i les beques i sobre el cicles formatius a la seu de Concactiva
Les xerrades estan adreçades als estudiants, però també a les seves famílies. | TarragonaDigital

 

Moltes vegades, en acabar els estudis de secundària, sorgeixen dubtes sobre què es vol estudiar. Potser es té clara la branca cap a on es vol encaminar la següent etapa d'estudis, però sovint costa decidir què es vol fer exactament, perquè no es té suficient informació sobre les diverses opcions que hi ha.

 

La nota de tall, les universitats, l'oferta... són factors que molts cops esdevenen decisius per decantar-se cap a un sector o cap a un altre. Per aquest motiu, l'Oficina Jove de la Conca de Barberà ha organitzat un parell d'activitats emmarcades en l'orientació i informació dels estudis a triar i destinades a les famílies, docents i alumnes.

 

La primera d’aquestes sessions tindrà lloc el dimecres 27 de març. En aquesta ocasió, una part de la xerrada girarà entorn les beques universitàries i anirà a càrrec del tècnic de l'AGAUR, Àlvar de Salas.

 

A continuació, l'orientador Juanjo Rofes de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona exposarà els estudis de la URV, i finalment la delegada de la UOC de la demarcació parlarà sobre com estudiar a la Universitat Oberta de Catalunya, universitat virtual que es pot cursar a distància.

 

Xerrada sobre els cicles formatius

Per altra banda, el dimecres 3 d'abril, tindrà lloc la segona xerrada del cicle. Anirà de la mà del tècnic del departament d'ensenyament, Francesc Puigjaner, que parlarà sobre el sistema educatiu actual i concretament sobre els cicles formatius existents.

 

A la xerrada també hi participaran els dos centres de secundària de la comarca que tenen cicles formatius en la seva oferta educativa: l'IES Martí l'Humà de Montblanc i l'IES Joan Amigó de l'Espluga de Francolí. Les dues xerrades es realitzaran a la sala d'actes de Concactiva, a Montblanc, a les 18.00 hores.