GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Cucafera de Montblanc dona una setantena de xumets a la Creu Roja

Es distribuiran entre famílies del territori que els necessitin
Entrega dels xumets de la Cucafera a la Creu Roja | Cedida

 

Representants de la Cucafera de Montblanc han entregat un total de 72 xumets als responsables de la delegació tarragonina de la Creu Roja. Amb aquesta acció es posa punt final al projecte ‘Cucafera: Somriures i xumets', que es va iniciat el setembre de 2017 amb el finançament de la Fundació Martí l’Humà.  

 

Els xumets es distribuiran entre famílies del territori que ho necessitin

Durant aquest període s'han recollit una vintena de xumets vells, però gràcies a la col·laboració de l'establiment montblanquí L’Elefant Blau s’ha pogut arribar fins a la xifra de 72 xumets nous lliurats a la Creu Roja. Aquesta campanya va ser encomanada a la Cucafera, l’encarregada dins del seguici popular de recollir els xumets dels nens i nenes que es fan grans. D’aquesta forma, es pretenia vincular la cultura popular i la solidaritat amb el compromís de donar un xumet nou per cada xumet vell rebut per la Cuca al llarg d’un any. Els xumets es distribuiran entre famílies del territori que els necessitin. 

 

La Cucafera de goma

Coincidint amb la celebració del Dia Europeu del Bestiari Festiu, la Cucafera de Montblanc ha fet públic un dels projectes més ambiciosos d’ençà del seu naixement l’any 2016, la creació de la Cucafera de goma. És una joguina de goma que recrea la bèstia montblanquina. L’empresa reusenca Festiari serà l’encarregada d’obrar aquest nou producte com ja ha fet en molts pobles i ciutats del país com Tarragona, Reus o Vilafranca, entre d’altres. D’aquesta forma, la Cucafera es convertirà en el primer element d’imatgeria festiva a tota la Conca de Barberà que tindrà aquesta tipologia de joguina. 

 

L’acte de presentació de la Cucafera de goma es farà coincidint amb les festes de Nadal. Concretament tindrà lloc dissabte 22 de desembre a les 12 del migdia al Claustre de Sant Francesc amb un vermut popular i activitats infantils