Cambrils continua l'activitat amb la Festa de la Mare de Déu del Carme

Després de dues setmanes intenses de Festa Major de Sant Pere, aquest dissabte 13 comença la festa en honor als pescadors
La Mare de Déu del Carme és passejada cada estiu pels carrers del poble i el litoral proper. | cedida

 

A Cambrils, cada mes de juliol la festa no s'atura. Després de dues intenses setmanes de Festa Major de Sant Pere, aquest pròxim cap de setmana és l'hora de l'altra patrona, la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors. La programació compta amb actes destacats com la processó de la verge pels carrers del port i per mar, la diada castellera amb els Xiquets de Cambrils i de Vila-seca o la cantada d'havaneres.

Herències de Peret o el Pescaílla, dissabte a la Nit de la Rumba

Los Sobrinos, una banda barcelonina que recull l'herència de Peret i d'altres grans noms com el Pescaílla, Chipèn o Estrellas de Gràcia, encetarà la programació festiva el dissabte 13 de juliol a les deu de la nit actuant al Passeig de les Palmeres amb motiu de la 3a edició de la Nit de la Rumba Catalana.

L'endemà, diumenge, la plaça de l'Església acollirà la diada castellera de dos quarts d'una del migdia en què aixecaran els seus castells els Xiquets de Cambrils i els Xiquets de Vila-seca. El dimarts 16 de juliol, coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu del Carme, se celebrarà una missa en honor a la verge i, posteriorment, la Cobla Reus Jove i els Amics de la Sardana de Cambrils oferiran una ballada de sardanes a la plaça del Pòsit.

Imatge de la processó marinera de la Mare de Déu del Carme | Redacció

 

Una festa a la mar

Ben entrat el cap de setmana, el divendres 19 de juliol, les tradicionals havaneres tornaran a la platja del Regueral, el seu hàbitat, de la mà de les cançons de Crema Catalana i Empordanet i la degustació de rom cremat a un euro que oferiran els pescadors cambrilencs.

Una festa a la mar serà la del dissabte 20 de juliol, jornada en què se celebren els actes centrals de la celebració. I és que, després de la sardinada popular a la Llotja i la missa, al voltant de les set de la tarda, la Mare de Déu serà passejada pels carrers del port i pel mar, i més tard, en arribar a la plaça de l'Església, se li oferirà una missa.

"🔴 ATENCIÓ: Presó provisional per als acusats de violar una noia a Cambrils" "🔴 Greenpeace denuncia el risc de l'energia nuclear a Vandellòs"