Terrenys del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou

Calvet defensa que l'adquisició dels terrenys del CRT de Vila-seca i Salou es farà amb «llum i taquígrafs»

Acusa els comuns de plantejar «una mena de conspiració i d'interessos de La Caixa» en el projecte

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha defensat aquest dimecres l'adquisició dels terrenys on està previst que s'hi instal·li el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou i ha assegurat que  la compra del sòl es produirà «en el seu dia amb llum i taquígrafs». 

En resposta durant el ple del Parlament al diputat de CatECP David Cid, que ha recriminat al Govern que es puguin destinar 120 milions d'euros a l'operació, ha acusat els comuns de plantejar «una mena de conspiració i d'interessos de La Caixa». També ha dit que l'operació «no tindrà cap cost addicional» per a les arques públiques. «Que a vostè no li agradi no vol dir que sigui un mal projecte», ha afegit.

Cid ha qüestionat el projecte antigament conegut com a BCN World i ha preguntat «quin preu pagaran els ciutadans per la compra dels terrenys a La Caixa» per part de l'Institut Català del Sòl i ha afirmat que si la Generalitat ha d'intervenir perquè el CRT tiri endavant «és perquè aquest projecte no va ni xuta». «Això va de fer-li un favor a La Caixa», ha conclòs el diputat.

Segons va saber l'ACN fa una setmana, el Govern i Criteria, el holding d'inversions de La Caixa, havien mantingut converses sobre la possibilitat d'un acord de compravenda que estaven «avançades», tot i que sense moviments «imminents». L'Assemblea Aturem BCN World i GEPEC-EdC denunciaven que el Govern i l'Incasòl estaven «ultimant un acord de compra dels terrenys on s'ha d'ubicar el recinte de casinos Hard Rock».

Calvet ha reivindicat com el Govern «ha treballat, està treballant i treballarà per crear les condicions que permetin desenvolupar aquest projecte estratègic» per al Camp de Tarragona «i el total del país» sense que això suposi «una inversió pública».

«Hard Rock serà un complement ideal que farà créixer la nostra destinació»

En un esmorzar de comiat amb els mitjans de comunicació, Josep Poblet ha valorat públicament les declaracions del conseller Calvet. El president de la Diputació de Tarragona ha assegurat que es tractava «de la darrera notícia que esperàvem per confirmar que Hard Rock anava bé». Poblet ha volgut realçar el fet que «Catalunya és l'únic país al món que ha legislat dues vegades per un tema turístic, ho va fer amb Port Aventura i ara amb Hard Rock».

Així mateix, el veterà polític vila-secà ha afirmat que «Hard Rock serà un complement ideal que farà créixer la nostra destinació».