Cambrils escull 88 projectes que es votaran als pressupostos participatius

Es destinaran 100.000 euros municipals als projectes proposats i escollits per la ciutadania
Els cambrilencs van poder presentar les seves propostes per als pressupostos participatius a diversos punts del municipi. | Cedida.

 

Els primers Pressupostos Participatius de Cambrils estan més a prop de ser realitat. Després que la ciutadania del municipi presentés les seves propostes, els serveis tècnics de l'Ajuntament han validat aquelles que compleixen els requisits del procés. En total, en són 88 tot i que s'han aglutinat en 45 projectes ja que n'hi havia diverses de força semblants. Totes elles es podran consultar al web de participació de l'Ajuntament de Cambrils.

 

Algunes de les propostes són zones per a gossos, crear i adequar parcs infantils, millorar zones verdes, instal·lar un rellotge a la façana de l'Ajuntament, construir una passera a la riera d'Alforja, millora de carrers, passos a nivell i rotondes, instal·lar mou mobiliari urbà o taules de ping-pong, instal·lar panells solars als edificis municipals o bancs solars amb carregadors USB, construir un skatepark i una zona per a fer-hi street workout, construir un aparcament per a autocaravanes o instal·lar lavabos químics a la zona de platja.

 

En el mateix lloc web també es podran consultar les 196 propostes que els tècnics han descartat, ja sigui perquè no s'ajusten a les normes del procés participatiu o perquè l'Ajuntament ja ha planificat de tirar-les endavant. En un exercici de transparència, a cadascuna d'aquestes propostes s'indica el motiu pel qual s'ha descartat o quan està previst que es facin realitat.

 

Imatge de la sessió tècnica on es van validar els projectes dels primers pressupostos participatius de Cambrils. | Cedida.

 

Les condicions dels projectes del pressupost participatiu de Cambrils

Amb aquest procés participatiu, els cambrilencs podran decidir de manera més directa com es destinaran 100.000 euros del pressupost municipal. Els projectes presentats havien de seguir diverses premisses, com ara que sigui d'interès públic, que doni resposta a una necessitat concreta, que no superi els 100.000 euros,que sigui viable tècnicament i econòmica, que no suposi haver de contractar nous treballadors, que siguin de competència municipal, que respectin la legalitat, que no contradiguin els plans municipals aprovats i que no es tracti de subvencions o ajudes.

 

Els 88 projectes es divideixen en quatre categories, segons el contingut que ofereixen. El primer grup és de places, parcs, zones verdes i entorn natural. El segon, via pública i mobiliari urbà. El tercer fa referència a tot allò relacionat amb les ciutats intel·ligents, noves tecnologies, ciutat sostenible i comunicació. I l'últim se centra en equipaments, instal·lacions esportives, socials, lúdiques, turístiques i sanitàries. En cadascuna de les categories s'hi poden trobar projectes de cost i envergadura molt diversos, ja siguin grans, petits, mitjans i micro.

 

L'elecció dels projectes del pressupost participatiu de Cambrils

Però la tasca del cambrilencs no queda aquí sinó que prioritzaran les propostes escollides al taller TOP10, que se celebrarà el 19 de setembre al Centre Cultural del municipi. Els assistents a la sessió escolliran els deu projectes que passaran a la fase final de votació. Aquesta darrera fase tindrà lloc al novembre o desembre i hi podran participar totes aquelles persones empadronades a Cambrils i que tinguin un mínim de setze anys.

  

primer s'executarà la que ha obtingut més vots i després la resta, per ordre de vots, fins que s'esgotin els 100.000 euros.