Salou completarà la urbanització del vial del Cavet amb una nova vorera amb carril bici

L'Ajuntament treu a licitació la redacció del projecte per construir la vorera nord del vial, que connectarà el límit del terme municipal amb la rotonda de l'autovia de Reus
El vial de Cavet es va construir als anys 90, però la vorera nord encara es troba sense urbanitzar. | Google

L'Ajuntament de Salou ha tret a licitació el servei de redacció del projecte bàsic i executiu d'urbanització de la vorera nord del vial del Cavet. Aquest projecte ha de permetre completar la urbanització d'aquest vial que uneix Salou i Cambrils i que es va construir als anys 90. La carretera s'ha anat integrant a poc a poc a mesura que han anat creixent els dos municipis. Actualment, compta amb voreres a totes dues bandes al terme municipal de Cambrils, però a Salou, només se n'ha construït a la banda de mar.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Més de 2 km de nou carril bici per enllaçar Cambrils i Salou

Ara, la proposta del consistori és dur a terme una actuació d’urbanització tova al llarg dels aproximadament 2 kilòmetres de vial que van des de la rotonda que limita amb Vilafortuny fins a la rotonda de l'autovia de Reus (C-14). Així mateix, la intenció és que la vorera inclogui un carril bici que enllaci amb els trams ja existents que discorren pel tram del Cavet a Cambrils i per la part d'autovia de Reus que va fins a la plaça Europa.

Dins de la mateixa actuació, el consistori també preveu adequar tota la senyalització de vial del Cavet, incorporant diferents passos de vianants que connectin la vorera en tots dos sentits. Dins d'aquesta nova senyalització que pretén facilitar la circulació de vianants i ciclistes, s'estudiarà la instal·lació de nous semàfors.

Connectaran el carrer de Miquel Martí i Pol amb el vial de Cavet

D'altra banda, la redacció del projecte per construir aquesta nova vorera contempla també la urbanització d'un petit tram de carrer a la zona de Barenys. Concretament es tracta del tram final del carrer de Miquel Martí i Pol, on es troba l'entrada de l'Escola Elisabeth. Aquesta via, amb accés en cotxe des de l'avinguda d'Antoni Gaudí, es connectarà directament amb el vial de Cavet.

El cost de la redacció del projecte és d'uns 35.000 euros i el pressupost previst per dur a terme els treballs, de 384.000 euros. El termini de presentació d'ofertes romandrà obert fins al 27 de desembre. Un cop resolt el concurs, l'empresa guanyadora tindrà quatre mesos per redactar el projecte d'obres. La contractació, a més, inclou també la direcció de les obres quan s'executin els treballs.

"⏱El Banc del Temps de Cambrils, una gran comunitat d'intercanvi de favors" "🎨 Els artistes cambrilencs obriran aquest cap de setmana les portes dels seus tallers"