Salou posa en marxa un cos de voluntaris per atendre la població de risc durant la crisi del coronavirus

Col·laboren fent la compra o traient la brossa a qui no pot

L’Ajuntament de Salou, en col·laboració amb l’Associació d’Assistència Social Eluzai, ha creat un cos de voluntariat per atendre les persones que pertanyin a grups de risc i que es trobin soles durant la crisi del coronavirus. Es tracta d’un col·lectiu, ja format, que ajudarà la gent que ho necessiti a realitzar diverses tasques, mentre duri l’estat d’alarma i el confinament, com ara fer la compra d’aliments o productes farmacèutics i treure les escombraries.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

La línia de telèfon perquè demanin ajuda totes les persones que ho necessitin

Per tal de coordinar l'ajuda, s’ha habilitat una línia telefònica que rebrà totes les trucades i les canalitzarà perquè les persones que ho necessitin puguin obtenir ajuda en cada cas. El número d'atenció és el 674 996 267 i l’horari de recepció de les trucades és cada dia entre les 10 i les 14 hores. 

 

Diàriament, s’analitzaran les necessitats i s’organitzaran les tasques i les rutes a completar tenint en compte les demandes rebudes. La tasca dels voluntaris i voluntàries la coordina el consistori, en col·laboració amb l’Associació d’Assistència Social Eluzai, de l’Església Protestant de Salou. 

 

«Ens trobem en un moment social molt difícil, en què tots ens necessitem a tots. Per això, des de l’Ajuntament de Salou, volem ser partícips de l’assistència a la població d’una manera directa, per atendre les necessitats de les persones que pertanyen a grups de risc i que estan soles davant d’aquesta pandèmia vírica tan important», ha manifestat l’alcalde de Salou, Pere Granados. 

 

Un cos de voluntaris al servei de les persones que pertanyen a grups de risc 

Des del consistori recorden que les persones de risc són aquelles que tinguin més de 60 anys; que pateixin malalties cardiovasculars, hipertensió, diabetis, malalties pulmonars cròniques, càncer, immunodepressió o estiguin embarassades. «El nostre compromís cap als salouencs i les salouenques és donar-los la nostra assistència el màxim que puguem i contribuir a millorar-los la qualitat de vida», afirma Granados.