La Policia Local denuncia l'home que es passejava disfressat de dinosaure per Cambrils

La mobilitat de vianants i vehicles s'ha reduït en més d'un 90% aquests dies

 

La Policia Local de Cambrils ha interposat dues denúncies més durant les últimes hores a persones que s'han saltat el confinament decretat a causa de la crisi del coronavirus. Aquestes multes, que se sumen a les tres d'ahir, han estat per a un jove que s'havia escapat de casa per la finestra i voltava pel municipi sense motiu i una persona disfressada de dinosaure que en els últims dies havia protagonitzat diverses sortides a la zona de darrere del celler de la Cooperativa i per la riera.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

D'aquesta forma, ja són cinc les actes administratives que ha obert la policia cambrilenca durant el dispositiu de vigilància especial per donar compliment a la nova normativa per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel coronavirus. Durant els últims dos dies, a més, els agents han hagut d'advertir tres bars i cafeteries que obrien abaixant mitja persiana, que se sumen als 55 que ja es van haver d'advertir durant les primeres hores del decret.

 

La patrulla verda reforça la vigilància en camins rurals i rieres

Així mateix, durant la jornada d'aquest dimecres, la patrulla verda incrementarà la vigilància per camins rurals i rieres de Cambrils perquè en les darreres hores s'ha detectat un augment de ciclistes. La Policia Local recorda que la pràctica d'esport amb bicicletes també està prohibida durant aquests 15 dies.

 

Des de l'Ajuntament de Cambrils informen que la mobilitat de vianants i vehicles ha baixat un 90 % aproximadament al municipi des de l'activació de l'estat d'alarma per aturar la Covid-19. Segons dades de la Policia Local, el diumenge només hi havia un 2% dels vianants i vehicles circulant pel nucli urbà comparat amb un diumenge d'hivern amb bon temps, mentre que dilluns representava un 11% i dimarts va baixar fins a un 8%. 

 

El servei d'autobús urbà es redueix en un 60% durant el període de confinament

El nombre de viatgers del transport públic urbà també s'ha reduït de forma dràstica en un 97% respecte als dies feiners normals. En aquest sentit, a partir d'aquest dijous 19 de març, el servei d'autobús urbà es reduirà aproximadament en un 60%. Es reduiran el nombre de viatges de la L1 Llevant i la L2 Ponent i quedarà fora de servei la L3 Estació. Així mateix, aquests dies s'ha intensificat la neteja i desinfecció de vehicles.

 

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha dirigit un missatge d'agraïment a la població i als establiments que estan complint les mesures extraordinàries i ha explicat que l'Ajuntament segueix treballant amb actuacions per garantir la seguretat i la salut dels cambrilencs i cambrilenques, com la intensificació de la neteja de la via pública i especialment d'espais com el mercat municipal.

 

En relació amb altres serveis essencials, a Comaigua han suspès l'atenció presencial i han posat a disposició canals telemàtics per fer les gestions. A més, s'allarga el període de pagament voluntari de 30 a 45 dies per a totes les factures emeses aquest període.

 

D'altra banda, des de Secomsa demanen ajuda per protegir les persones que es dediquen a la recollida d'escombraries. Així, demanen que es dipositin les bosses dins dels contenidors sempre i que no es llencin residus voluminosos o que no vagin als contenidors de fracció orgànica, envasos lleugers, envasos de vidre, paper/cartró i resta.