INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Centenars de persones es manifesten a Salou en contra del desmantellament de les vies

Les entitats en defensa del transport públic recullen signatures per elevar-les a les administracions
Els concentrats en el tall de la via de l'estació de Salou durant la protesta | ACN

 

 

La Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat (pdf.camp) i l'Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP), conjuntament amb entitats veïnals i ecologistes, han organitzat una protesta festiva aquest dissabte a l'estació de tren de Salou per exigir que s'aturi el desmantellament de la línia de la costa de Salou-Cambrils previst amb la posada en marxa del corredor del mediterrani.

 

Les entitats en defensa del transport públic subratllen que no té sentit deixar sense servei ferroviari els 675.000 passatgers a l'any que registra aquesta via. Així mateix, insisteixen que la declaració d'impacte ambiental del corredor, que avala el desmantellament, està «caducada» i no s'ajusta a la normativa mediambiental vigent. Durant la jornada, el col·lectiu ha recollit signatures que presentaran a les administracions i que definiran les «noves estratègies» per defensar el transport públic.

 

 

 

L'arribada d'un tren regional i del grup de batucada durant la protesta a l'estació de Salou | ACN

 

Un centenar de persones, en contra del desmantellament

Prop d'un centenar de persones s'han concentrat a les andanes de l'estació de tren de Salou per rebutjar el desmantellament de la via de la costa entre els municipis de Salou i Cambrils. Tot just després de l'arribada d'un regional a l'estació, els concentrats han tallat la via del tren, de forma simbòlica, durant uns minuts per mostrar-hi el seu rebuig frontal. La protesta sota el lema 'Salvem la línia Salou-Cambrils. Integració SÍ – Desmantellament NO' ha començat amb un esmorzar popular, seguit d'una actuació d'una banda de percussió i amb la lectura d'un manifest per part dels representants de les entitats organitzadores.

 

 

 

«No entenem l'actitud de menyspreu del Govern»

De fet, els portaveus de la PTP i de la pdf.camp han remarcat que el desmantellament va en contra de la llei de canvi climàtic i que atempta contra els passatgers que l'usen diàriament. «Seria la primera vegada en democràcia que es desmantella un servei que funciona, no entenem aquesta actitud de menyspreu del Govern», ha sostingut el vicepresident de la PTP, Manel Ferri, que lamenta que la Generalitat no en demani el traspàs.

 

A la vegada, ha recordat que fa aproximadament un mes van presentar una querella al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per denunciar que hi ha arguments suficients per mantenir la mobilitat. Un avís, ha dit Ferri, al Govern, al govern espanyol i als ajuntaments impulsors, atès que és la primera vegada que la plataforma denuncia en 25 anys.

 

La manifestació ha estat una jornada festiva | Twitter @hortensiagrau

 

El retard del Corredor «juga» a favor

A més, segons el portaveu de la pdf.camp, Carlos Montejano, el darrer retard en la posada en marxa del Corredor Mediterrani «juga» a favor seu per fer sentir la seva veu i esdevenir interlocutors en una taula per al transport públic. A més, també han demanat que el Govern reclami el traspàs de les competències —del desmantellament i de la integració de la via— que actualment correspon al govern espanyol.

 

Els concentrats han signat en la recollida de firmes feta en la protesta per reclamar que s'aturi el desmantellament | ACN

 

Recollida de signatures

Per tot plegat, han recollit signatures que elevaran a les administracions corresponents per plantejar «noves estratègies de continuïtat» i perquè no confien en la viabilitat del projecte del tren-tram entre Cambrils i Salou-PortAventura. «Si hi ha desmantellament, mai més hi haurà aquí xarxa ferroviària», ha assegurat Ferri. Tot i això, el Departament de Territori i Sostenibilitat va encarregar al mes de març a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) la redacció de l'estudi informatiu, de la declaració d'impacte ambiental i del pla especial ferroviari per a implantar el tramvia en aquesta zona.

 

Més notícies de la categoria Costa Daurada