Nou endarreriment en les obres de canalització del barranc de Barenys a Salou

L'Agència Catalana de l'Aigua encara està revisant el projecte per incorporar unes al·legacions fetes per l'Ajuntament de Salou

Nou endarreriment en les obres de desviament i canalització del barranc de Barenys al seu pas per Salou. La previsió era engegar els treballs en el primer trimestre d'aquest 2020, però el projecte encara no s'ha aprovat definitivament i tampoc s'han pagat les expropiacions. Els nous terminis suposen que els treballs no es posaran en marxa fins al 2021.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L'any passat, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ja va publicar el seu pla d'endegament amb la relació de béns a expropiar. Llavors, però, va rebre unes al·legacions per part de l'Ajuntament de Salou que ara haurà d'incorporar al projecte. Aquesta petició té relació amb la definició de l’emissari que transporta les aigües ja tractades a la depuradora de Reus fins al mar.

 

L'ACA tardarà entre dos i tres mesos a enllestir la revisió del projecte

Fonts de l'ACA apunten que aquests canvis en el projecte no s'acabaran de definir fins a l'abril o el maig i que serà llavors quan es començaran a tramitar les expropiacions necessàries per dur a terme la nova canalització. Aquest fet provocarà un nou retard en la licitació de les obres, que no arribaria fins a finals d'any.

 

Cal recordar que les obres d'endegament de la part final del barranc han de servir per acabar amb els episodis d'inundacions que pateix el barri de la Salut en episodis intensos de pluja. El projecte contempla l'enderroc d'una línia d'edificacions a tocar del carrer de Barenys per tal de construir un nou sistema de calaixos soterrats que portaran l'aigua que baixi pel barranc a desembocar a la platja de Ponent.

 

La Generalitat garanteix la disponibilitat dels diners aquest mateix 2020 amb una inversió total d'uns 14 milions d'euros

El pressupost previst per dur a terme les obres d'endegament del barranc, incloent-hi el cost de les expropiacions, s'eleva fins als 14 milions d'euros. Tot i que dins dels pressupostos de la Generalitat pel 2020 no es preveu cap partida específica per a aquesta obra, des del departament de Territori i Sostenibilitat, responsable de licitar el projecte, han explicat a TarragonaDigital que els diners hi són. Concretament, un cop es disposi del projecte definitiu aprovat i s'hagin pagat totes les expropiacions, Territori farà un encàrrec perquè es licitin les obres a través de l'empresa pública Infraestructures.cat. Ara per ara, la data prevista per fer l'adjudicació és a principis del 2021.

 

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha mantingut una reunió aquest divendres 14 de febrer amb els representants de l’Associació de Veïns de Barenys per tal d’informar-los sobre un decret llei aprovat per la Generalitat que garanteix el finançament dels treballs.

"🚧 TRENS: Retiren tot el cablejat de coure de les antigues vies de tren de la Costa" "🔴ATENCIÓ: L'incompliment d'Ercros sobre els dipòsits químics investigats pels Mossos"