Vila-seca comença la seva Festa Major d'Estiu aquest cap de setmana

El concert de Xavi Sarrià i el Gran Castell de Focs Artificials seran els plats forts de la programació
El Castell de Focs tancarà un any més la Festa Major. | Cedida

 

Aquest dissabte 21 de juliol Vila-seca enceta els actes de Festa Major d'Estiu, que s'allargarà fins al diumenge dia 5 d'agost. Durant la primera setmana, en honor a la festivitat de Sant Jaume, els actes es concentraran a la Pineda. Allà, aquest dissabte, la recepció de les autoritats al Centre Cívic i Cultural marcarà l'inici de les festes. Seguidament, al Parc del Pinar de Perruquet hi haurà castells, amb l'actuació dels Nois de la Torre i dels Xiquets de Vila-seca. I a la nit, el correfoc amb el Ball de Diables de Vila-seca i el gran castell de focs d'artifici il·luminaran la nit. Per acabar, Los Manolos i els DJ's animaran la nit fins ben entrada la matinada. Consulta tota la programació en aquest enllaç.

El diumenge 22 de juliol al matí, hi haurà la tradicional Travessia Nedant Platja de la Pineda, que celebrarà la seva 31a edició, i a la tarda, tindrà lloc la trobada de colles bastoneres pel passeig Marítim, la canonada acompanyada per la Txaranga Band Tocats a dos quarts de nou de la nit i la Festa del Rock and Roll amb The Ladies a dos quarts d'onze de la nit. Les festes a la Pineda es donaran per finalitzades amb l'actuació del grup Cositas Buenas, el dimarts 24 de juliol i amb les havaneres, a càrrec del grup Penjats de l'Ham, el dimecres, dia del patró Sant Jaume.

 

A partir del dia 26, la Festa Major es concentrarà a Vila-seca

Des del dijous 26 de juliol fins al diumenge 5 d'agost, la festa es concentrarà totalment al nucli de Vila-seca. Començarà amb la presentació del llibre 'El rescat de les cent donzelles' a càrrec de Coral Cuadrada i Montserrat Garriga, un acte organitzat per la Secció de Lletres de l'Agrupació Cultural. Les actuacions de Barón Rojo i Regadera, amb El Malo del Cuento com a teloners, tindran lloc a partir de dos quarts de deu al Parc de la Riera.

 

El divendres 27 de juliol el Casal Popular El Rebotim ens portarà una Gimcana enigmàtica de Festa Major i a la nit el Parc de la Riera acollirà el concert de Muchachito Bombo Infierno, mentre que els més joves gaudiran de l'Espai Cubik, al pati de l'Escola Sant Bernat Calvó. Mentrestant, com cada dia de Festa Major, els qui ho desitgin podran escoltar música relaxant a l'Espai Chill Out de la Biblioteca.

 

El dissabte 28 de juliol, a partir de les onze del matí, se celebrarà el Campionat de bàsquet tres per tres a la Pineda. A la tarda tornaran castells amb els Xiquets de Tarragona, la Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Vila-seca, a la plaça de l'Església, i tancaran el dia una festa remember a l'Espai Cubik i el ball de Festa Major amb l'orquestra Nuevo Talismán al Parc de la Riera.

 

Imatge del correfoc de l'any 2015 a la Festa Major d'Hivern. | Cedida

 

 

La desena edició del Concurs de Pintura Ràpida arribarà el diumenge 29 de juliol, seguit de la «Route N-340 Vermut de Festa Major» que tindrà lloc en diversos indrets del municipi. A la tarda se celebrarà la Cercavila del Seguici Tradicional, amb els diversos elements festius i balls que sortiran al carrer, des del jardí del Castell fins a la plaça de l'Església. Per acabar, el Mag Marín, un dels mags còmics més populars en l'actualitat, protagonitzarà un espectacle de màgia al Parc de la Riera.

 

Els dies 30 i 31 de juliol tindran lloc diverses activitats familiars a la plaça d'Estudi, i també un concert de flamenc i rumba. El dimecres, Vila-seca encetarà l'agost amb una Holi party al Parc de la Riera, a partir de les set de la tarda, que anirà seguida un concurs de karaoke al Parc de la Formiga a les nou del vespre. D'altra banda, els més petits podran assistir a la nit de màgia amb Gerard Borrell a la plaça d'Estudi. El dijous 2 d'agost, a la mateixa plaça, hi haurà un espectacle de clown, 'Entre nubes', i un concert amb Hugo Campoy.

 

El divendres 3 d'agost, el dia de la 'Invenció' del cos de Sant Esteve, se celebrarà la desena edició del Concurs de Llançament de pinyols d'oliva, així com l'Splash, la remullada a benefici de l'associació Sosciathlon. A la tarda, la Secció de Lletres de l'Agrupació Cultural de Vila-seca representarà el Ball de Sant Esteve, i a continuació començarà el correfoc infantil del Ball de Diables Infantil de Vila-seca. Més tard, l'orquestra Metropol oferirà el Concert de Festa Major, que precedirà el Gran Ball de Festa Major. 

 

Dissabte 4 d'agost, Xavi Sarrià presentarà el seu nou disc

L'endemà, dissabte 4 d'agost, els carrers i places del centre històric acolliran la Vila-seca Family Race, una cursa d'obstacles familiar, i a la tarda continuaran les competicions amb les Curses Ciclistes al velòdrom. A la tarda, se celebrarà el Cercabirra, que amenitzarà la Txaranga Bandtocats i el grup musical Sí o Ké, i a la nit arribarà un dels plats forts, el concert del valencià, líder dels històrics Obrint Pas, Xavi Sàrria, que acompanyat del Cor de la Fera, presentarà el seu nou disc 'Amb l'esperança entre les dents'. L'acompanyaran els teloners Mediterrània Band.

 

Els actes del darrer dia de Festa Major, el diumenge, començaran amb el Torneig Llampec d'Escacs per Equips i una altra cercavila infantil, amb l'espectacle itinerant Macroscopi de la Cia Scura Plats. A la tarda, se celebrarà el Trofeu de futbol Festa Major d'Estiu, i més tard, la plaça de l'Església acollirà les tradicionals havaneres acompanyades del rom cremat. El punt final de la Festa Major el posaran la cercavila de trabucaires, el Correfoc amb el Ball de Diables de Vila-seca, i finalment, el Gran Castell de Focs d'Artifici.

 

Xavi Sarrià serà el cap de cartell de la programació musical de la Festa Major. | Xavi Sarrià

 

Participeu en els concursos organitzats!

L'Ajuntament de Vila-seca ha organitzat diversos concursos per a que els veïns hi participin i optin a alguns premis. Es tracta del Concurs d'Engalament de Balcons i Carrers de la Festa Major, el Concurs de Cartells de la Festa Major d'Hivern, les bases dels quals es poden consultar en aquesta pàgina web, i el Concurs de Fotografia Albert Iturria sobre l'esport a la Mediterrània.

 

Aquí podreu consultar el programa de la Festa Major.