L'Ajuntament de Salou trenca el contracte de la neteja amb Tempo i buscarà una nova subcontracta

El consistori, que reté les factures des del novembre, garanteix el cobrament dels sous pendents a tots els treballadors

Quasi mig any després de l'inici del conflicte amb l'empresa Tempo Facility Services, l'Ajuntament de Salou ha decidit rescindir el contracte de la neteja de les dependències municipals i iniciar el procés per buscar una nova concessió. Cal recordar que els treballadors i treballadores d'aquesta subcontracta van convocar dues vagues amb motiu dels continus impagaments i endarreriments en les nòmines que mantenia l'empresa amb la plantilla.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

A la recerca d'una solució provisional per mantenir el servei fins que arribi la nova adjudicació

El consistori va iniciar fa 15 dies la resolució del contracte i aquest dijous, 30 de gener, acaba el termini per presentar al·legacions i perquè el contracti quedi anul·lat de forma definitiva. A partir d'aquí, l'Ajuntament iniciarà un nou procés de licitació. Segons ha explicat el regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, la tramitació fins a tenir una nova empresa pot durar fins a quatre mesos. «Mentrestant, estem en disposició de tenir una solució transitòria de cara a la pròxima setmana perquè el servei se segueixi prestant durant tot aquest temps», afirma.

 

El contracte anual del consistori amb l'empresa, signat fa menys d'un any, era de 900.000 euros i mensualment en pagava uns 75.000. Com a mesura d'urgència per forçar una solució, des del passat mes de novembre l'equip de govern va decidir no abonar les factures pendents a Tempo fins que no pagués els sous pendents de la plantilla i tornés a oferir el servei amb normalitat.

 

Els treballadors i treballadores de Tempo, en una de les concentracions a l'Ajuntament de Salou. | Cedida

 

Tot i això, la resolució del conflicte laboral no ha arribat mai, la plantilla encara no ha cobrat, les dependències segueixen sense neteja i el consistori ha decidit tallar de soca-rel.  La situació és similar a la Diputació de Tarragona i altres ajuntaments, com el d'Altafulla, on també es trencarà el contracte amb Tempo.

 

Salou garanteix el cobrament de les nòmines pendents amb l'import de les factures que reté des de fa dos mesos

«Tenim les factures retingudes i amb aquests diners, després de liquidar el contracte, garantim que els treballadors puguin cobrar el que li deuen», detalla el regidor. Així mateix, la nova empresa que entri per fer-se càrrec de la neteja dels equipaments municipals haurà de subrogar les treballadores actuals.

 

  

Segons ha explicat el president del comitè d'empresa, Manuel Carmona, la pròxima setmana tenen previst reunir-se amb membres de l'equip de govern per acabar de tancar el tema. «Suposo que en un mes Tempo haurà desaparegut ja», celebra.