Imatge de la presentació de la 17a Gala Benèfica de l'Auditori Josep Carreras que se celebra el divendres 22 de novembre de 2019.

Judith van Wanroij i Xavier Sabata, protagonistes de la Gala Benèfica del Josep Carreras a Vila-seca

La cita solidària tindrà lloc el pròxim divendres, 22 de novembre, i servirà per recaptar fons per a la lluita contra la leucèmia

Vila-seca tornarà a posar aquesta tardor el seu gra de sorra en la lluita contra la leucèmia. L'Auditori Josep Carreras de Vila-seca acull un any més, i ja en van 17, la Gala Benèfica a favor de la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia. La cita serà el pròxim divendres 22 de novembre, a les 21 hores, i comptarà amb dos cantants d'òpera de primer ordre mundial com són la soprano holandesa Judith van Wanroij i el contratenor barceloní Xavier Sabata.

Tots dos artistes lírics oferiran un repertori éspecial de música barroca amb obres de Geminiani i Händel amb l'acompanyament orquestral de la formació Vespres d'Arnadí. Judith van Wanroij és una de les veus més cotitzades de l'escena lírica internacional. Al llarg de la seva carrera, ha pujat a escenaris de tot el món i ha estat nominada a un premi Grammy. Sabata, per la seva banda, és un dels contratenors més prestigiosos en l'àmbit europeu i fa anys que actua als escenaris dels millors teatres d'òpera del continent.

La Gala Benèfica del Josep Carreras serà una gran oportunitat per poder veure sobre l'escenari un espectacle líric de talla mundial i alhora col·laborar amb la recerca de la leucèmia. L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha posat de manifest la importànica d'aquest tipus de concerts dins de la programació de l'Auditori. Durant la presentació de l'esdeveniment, celebrada aquest dijous 14 de novembre, el batlle ha signat el conveni de col·laboració amb l'Obra Social 'la Caixa' que col·labora amb aquest acte des dels seus inicis.

«Quan vam inicia aquest camí, l'any 2002, era molt poc freqüent que una fundació comptés amb aquest tipus d'actes solidaris. Avui ja en tenim entre 600 i 700 propostes cada any que ens ajuden a recaptar fons», ha explicat Antoni Garcia Prat, gerent de la Fundació Josep Carreras. La recaptació de la gala ajudarà a finançar els projectes que es desenvolupen a l'Institut de Recerca contra la Leucèmia que la fundació va obrir l'any passat a Badalona.

Les entrades tenen un cost de 50 euros i ja es poden adquirir a través de la pàgina web de l'Auditori.  A més, per aquelles persones que no puguin assistir-hi, però que vulguin col·laborar amb la causa, s'ha obert un número de compte per comprar localitats de Fila Zero. L'any passat, la Gala Benèfica va recaptar entre 12 i 14.000 euros per ajudar a la tasca que desenvolupa la Fundació Josep Carreras.