L'Ajuntament de Vila-seca retirarà les garrafes d'aigua del carrer del Tenor Josep Forasté

El consistori ha enviat una carta als veïns on demana que retirin les desenes de recipients que han envaït la vorera des de fa uns mesos i recorda que aquesta pràctica incompleix l'ordenança de neteja pública
Des de fa uns mesos, les ampolles i garrafes han colonitzat cada cantonada de la vorera. | I. Alcalá

 

El debat està servit. Fa uns mesos, algú va començar a deixar ampolles i garrafes d'aigua al carrer del Tenor Josep Forasté de Vila-seca. Aquesta és una pràctica molt estesa als carrers del municipi i d'arreu amb l'objectiu d'evitar que els gossos orinin a les parets dels edificis. En aquest punt del barri del Colomí, però, les garrafes s'han anat multiplicant a cada cantonada i fanal de la vorera fins arribar a més d'una cinquantena en un tram de carrer de poc més de 100 metres. Ara, l'Ajuntament de Vila-seca vol acabar amb aquesta imatge després de rebre algunes queixes veïnals i alhora ha advertit que està prohibit abandonar qualsevol producte al carrer.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Tres dies per treure les més de 50 ampolles i garrafes que han envaït la vorera

El consistori ha remès una carta a tots els domicilis del carrer on demana que es retirin les garrafes. En cas que no s'hagin tret en un termini de tres dies, els serveis de neteja municipals s'encarregaran de llençar-les a la brossa. L'ajuntament apel·la a tres articles de l'ordenança de neteja pública i gestió de residus, pels quals es prohibeix l'abandonament de tota mena de material a la via pública. «L'Ajuntament de Vila-seca és conscient de la problemàtica relacionada amb els orins dels gossos i s'actuarà en aquest sentit, alhora, però, es demanda la seva col·laboració en la retirada de les garrafes i ampolles», resa la carta que han rebut els veïns i veïnes d'aquest carrer.

Així mateix, el consistori avança que estudiarà introduir modificacions en l'ordenança sobre tinença responsable d'animals per tal d'erradicar el problema dels orins a la via pública. En aquest sentit, cal recordar que ja fa més d'un any que el ple municipal va tirar endavant una proposta per tal de lluitar contra els orins de gossos. Aquesta mesura pretenia equiparar l'obligatorietat dels propietaris de recollir els excrements amb la de remullar les miccions de les seves mascotes a la via pública. Aquesta normativa ja s'ha incorporat a les ordenances de diversos municipis del territori, com Tarragona o Reus.

«Es constata que en els darrers anys han sorgit problemàtiques relacionades amb el civisme»

Tanmateix, en la seva missiva, l'Ajuntament mostra el seu suport als veïns de Tenor Josep Forasté i fa un recordatori de les campanyes de civisme i sensibilització que ha dut a terme els darrers quinze anys per tal d'evitar conductes incíviques. «Malgrat aquesta voluntat, és cert que es constata que en els darrers anys han sorgit problemàtiques relacionades amb el civisme, les quals cal abordar, com és el cas dels orins dels gossos», reconeix. A més, el consistori assegura que està treballant en una nova campanya de sensibilització destinada principalment als propietaris de gossos i que es posarà en marxa de cara a l'any 2020.

"⚫ URGENT: Mor un home ofegat a la platja dels Capellans, a Salou" "🔴 SALOU: Novetats importants sobre la renovació de Carles Buïgas"