El futur govern de Salou: o Pere Granados amb ERC o la difícil suma constitucionalista

Granados estaria treballant la via de l'entesa amb ERC | Un acord amb ERC podria comportar protestes veïnals en contra | El PSC sondeja la possibilitat de presentar-se a la investidura | Ciutadans donaria suport a un alcaldable constitucionalista
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Salou | Àngel Ullate

 

Els resultats de les eleccions municipals del passat diumenge, 26 de maig, a Salou, van donar un clar vencedor, l'actual alcalde en funcions i aspirant a la reelecció, Pere Granados. El batlle salouenc, amb la plataforma Sumem per Salou, la unió dels municipalistes de FUPS, el PDeCAT, i independents, va aguantar el tipus i va ser la força més votada, amb set regidors, un menys que en l'anterior mandat municipal, sobre un total de 21. La composició del plenari del consistori de Salou situa la majoria absoluta en 11 regidors i el 26 de maig oferia fins a un total de tres socis a Pere Granados: PSC (cinc); ERC (quatre); i Ciutadans (quatre).

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Quatre anys més de Pere Granados al capdavant del govern municipal de Salou, dats i beneïts? Doncs no ben bé, o almenys no ben bé aquest dijous, sis de juny, a nou dies de la constitució del pròxim plenari i l'elecció d'alcalde. La primera via disponible, l'acord amb el PSC, hauria quedat taponada, segons fonts consultades per TarragonaDigital, per instruccions dels socialistes.

 

El motiu? L'acord entre Junts per Catalunya i ERC a la Diputació de Tarragona. Granados sortiria perjudicat indirectament d'un acord fet fora del municipi perquè la plataforma Sumem per Salou no deixa de ser una marca blanca de Junts per Catalunya, de Carles Puigdemont, tot i els esforços de l'etern alcalde salouenc per desmarcar-se del debat independentista.

 

Així mateix, i sempre segons les diferents fonts consultades, Pere Granados no s'hauria posat en contacte ni hauria mantingut cap mena de reunió amb Ciutadans per cercar el suport dels taronges pel seu nomenament.

 

Descartats, doncs, socialistes i Ciutadans, a Granados li queda la via d'ERC, una via que aquest dimecres cinc, al vespre, algunes fonts apuntaven que ja estaria feta o, almenys, molt avançat.

 

Tanmateix els republicans, que han realitzat una «executiva oberta» aquesta setmana, encara no donen res per tancat i preveuen «continuar mantenint trobades». Si es consuma l'entesa Junts amb republicans, TarragonaDigital ha pogut saber que s'estan preparant mobilitzacions en contra d'un pacte independentista.

 

Moviments del PSC

Imatge d'arxiu de David González, líder dels socialistes salouencs. | Gerard Recasens

 

Semblaria que David González, el cap de llista dels socialistes de Salou, té intenció de presentar-se com a candidat a alcalde el pròxim dissabte, 15 de juny. Comptaria amb el suport de Ciutadans Salou. Els taronges, consultats, han explicat a aquest mitjà que «només podem donar suport a un alcaldable constitucionalista, i en David compta amb un regidor més que nosaltres».

 

Així mateix, González hauria també mantingut converses exploratòries amb el Partit Popular de Salou. La suma constitucionalista, (PSC, Ciutadans i PP) es quedaria a un regidor de poder nomenar a David González a Salou.

 

On anirien a cercar els constitucionalistes el vot que els manca? Les fonts consultades senyalen tres noms de la llista de Pere Granados i dels tres, persones de l'ambient més espanyolista de Salou, posarien l'accent en Jesús Barragán. Barragán és, segons les persones contactades per l'elaboració d'aquest reportatge, el regidor més veterà del consistori i membre del partit municipalista FUPS abans que el mateix Granados.

 

L'edil salouenc té un historial de vot abstencionista quan el debat independentista ha arribat al plenari municipal. Fonts de l'entorn de Jesús Barragán han explicat a TarragonaDigital que «encara no hi ha res tancat i Barragán no es posiciona ni d'un cantó ni d'un altre, ell cerca el millor pel seu municipi».

Més notícies de la categoria Costa Daurada